Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neodlučni političari

RASTROŠNA VLAST Gradonačelnik poželio limuzinu od 255 tisuća kuna, pa odustao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrovčani na želje za luksuznom limuzinom nemaju previša simpatija. I gradonačelnik je promijenio mišljenje.

Poželio je skupi automobil, raspisao natječaj, pa na kraju odustao. Tako je završila priča još jednog lokalnog političara koji je poželio skupocjenu limuzinu.  Gradonačelnik siromašnog Obrovca poželio je crnu limuzinu od 255 tisuća kuna no, od nje je odustao, tvrdi, prije nego se na javnost digla na noge.

Pročitajte i ovo Ante Jurjević Vodeni armagedon u Obrovcu Stožer izdao upozorenje da se uništi natopljeni namještaj: "Znalo se da dolazi velika količina vode" Davor Božinović Obišao poplavljeni Obrovac Božinović: ''Klimatske promjene više nisu teoretsko pitanje kojim se bave znanstvenici, nego pitanje čije posljedice osjećamo''

Obrovac je siromašni gradić u okolici Zadra čiji je gradonačenik na službeni parking poželio uparkirati automobil od 255 tisuća kuna. No, od kupnje crne limuzine s trozonskom klimom na kraju je, tvrdi gradonačelnik, odustao.

Neslavan rekord: Obrovac ima najveću stopu nezaposlenosti u zemlji

'Nikakvog pritiska od strane javnosti nije bilo, to je pritisak od jučer, a natečaj je poništen 11. kolovoza i za to imam pisane dokaze', rekao je Ante Župan, gradonačelnik Obrovca.

Obrovčani na želje za luksuznom limuzinom nemaju previša simpatija. I gradonačelnik je promijenio mišljenje.

'Mislim da nije primjereno ništa preskupo kupovati i upravo smo zato tu ponudu natječaja poništili', kazao je gradonačelnik Župan.

Skupi auto htio je kupiti i HDZ-ov načelnik općine Perušić, no zbog pritiska javnosti je odustao i na kraju se ispričao.

'Od svakog političara očekujemo da se ponaša pošteno i moralno u smislu da učinkovito upravlja javnom kunom', rekla je Davorka Budimir iz Transparency International Hrvatska.

Ljubav prema dobrim automobilima, nema stranku. Pa je tako bivša SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel, skupocjeni automobil, nakon 2 mjeseca vratila lizing kući. Siščani su prosvjedovali pred vratima županije. I ministri su se morali odreći 20 limuzina od 250 konjskih snaga, s automatskim mjenjačem i pogonom na sva 4 kotača. Već naručeni automobili, umjesto u garažama ministarstava, završili su u MUP-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene