Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokvario im se motor pa ih dohvatila bura

Raški zaljev: Gumenjak potonuo, njemačka obitelj spašena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četveročlana njemačka obitelj spašena je sinoć oko 20 sati s nepristupačnog terena rta Kućica u Raškom zaljevu, doznaje se danas u Državnom centru 112.

Njemački državljani, 57-godišnjak, 59-godišnjakinja te 26-godišnjak i 20-godišnjakinja, plovili su Raškim zaljevom četiri metra dugim gumenjakom kada im se oko 18 sati pokvario motor. Pokušali su se domoći obale no jaka bura, koja je jučer zapuhala duž istarske obale, gumenjak je bacila na stijene rta. Nakon nasukavanja obitelj se uspjela uspeti na stjenovitu obalu i u pomoć pozvati Županijski centar 112, koji je locirao signal njihovog mobitel što je pomoglo plovilu Lučke kapetanije da ih brzo pronađe i neozlijeđene preveze na sigurno, u obližnji autokamp Tunarica.

Pročitajte i ovo Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini" Jahta Royal Romance Uskoro istječe privremena mjera Ekskluzivne snimke Dnevnika Nove TV: Ruska jahta pod sankcijama isplovila iz trogirskog brodogradilišta

Gumenjak na kojem su izašli na more je zbog velikih oštećenja, nastalih nakon udara u stijene, potonuo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene