Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za svoju se poziciju u Vladi ne boji nakon što su članovi Glavnog odbora SDP-a dali apsolutnu potporu Masterplanu bolnica koji bi se u srijedu trebao naći pred Vladom.


Ministar zdravlja Rajko Ostojić, upitan za špekulacije o svojoj smjeni, istaknuo je danas da ne strahuje za svoju poziciju nakon što su vladine reforme, uključujući Masterplan bolnica, dobile stopostotnu podršku Glavnog odbora SDP-a.

Vezani članci Aleksandar Vulin i Zoran Milanović Srpski ministar žestoko po Milanoviću, nazvao ga prikrivenim sljedbenikom ustaškog pokreta: "Da spada u gluplje hrvatske političare dokazao je time što je…" Borna Kotromanić Jedna od najbogatijih Hrvatica ne krije oduševljenje predsjednikom Milanovićem, otvoreno mu je poručila da ga obožava

U svim demokratskim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, pravo je premijera da imenuje i razrješavaja ministre, ustvrdio je Ostojić koji nije konkretno odgovorio je li s premijerom razgovarao o mogućoj smjeni. Dodao je samo da s premijerom Zoranom Milanovićem ima korektan odnos i 'apsolutno korektnu komunikaciju'.

Picula: 'Dok se ne definiraju odnosi u SDP-u Vlada ne može raditi niti dobro, niti kvalitetno'

Za svoju se poziciju u Vladi ne boji nakon što su članovi Glavnog odbora SDP-a dali apsolutnu potporu Masterplanu bolnica koji bi se u srijedu trebao naći pred Vladom. Javna rasprava trajala je 30 dana, dobili smo 300 pitanja, a pozitivne primjedbe transparentno su uključene u Masterplan koji ovoga tjedna ide u proceduru, istaknuo je ministar, naglasivši da su taj plan pohvalile Europska komisija i Svjetska banka, a pozitivno ga je ocijenila i struka.

Novinare je posebno zanimalo je li premijer od njega tražio izvješće vezano uz nabavu 35 ECMO uređaja (umjetnih pluća) vrijednih 37 milijuna kuna. Ta je nabava, naime, izazvala velike reakcije među liječnicima koji tvrde da se kupuju nepotrebni aparati dok bolnicama nedostaje osnovnih alata za rad, poput rukavica i konaca.

Pusić: Vlada je stabilna!

Ostojić ističe da je s premijerom o tome razgovarao odmah nakon što se o tome počelo govoriti o javnosti. 'Struka je tu jednoglasna - ECMO aparati trebaju hrvatskom zdravstvu, jer će svaki odjel za intenzivno liječenje za par godina trebati po jedan ECMO uređaj'.

Potvrdio je da se u nekim bolnicama ti uređaji nedovoljno koriste jer neki liječnici još uvijek preferiraju stariju tehnologiju, te ponovio kako će za sve one koji se ne osjećaju kompetentnima, biti otvorena mogućnost dodatne edukacije.

Ostojić je izjavu novinarima dao nakon otvorenja Kliničkog odjela za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Zagreb. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook