Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za život

Radnik ozlijeđen u požaru i dalje je kritično: "Četrdeset posto kože mu je opečeno. Riječ je o vrlo složenim ozljedama"

Aktualno Galerija Dragan Đurđević, traumatolog - 1 Dragan Đurđević, traumatolog - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dragan Đurđević, traumatolog - 2 Dragan Đurđević, traumatolog - 2 Foto: DNEVNIK.hr Matea Ćorić, reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Stravičan požar kod Velike Gorice - 3 Stravičan požar kod Velike Gorice - 3 Foto: DNEVNIK.hr +4 Stravičan požar kod Velike Gorice - 1 Galerija 1/9 >>
Sinoć je u blizini gorjela tvornica parketa i pilana u kojoj je jedan radnik teško ozlijeđen. Borba s buktinjom trajala je cijelu noć, nastavila se i jutros. Jedan radnik teško je ozlijeđen i još se nalazi u kritičnom stanju.

Nešto prije ponoći došlo je od eksplozije i požara u tvornici parketa. I ujutro se dimilo. Vatrogasci su i dalje bili na terenu. Mještani kažu takav požar nisu još vidjeli.

"Čula sam ekspoziju, kuća se zatresla, onda sam čula vatrogasce", rekla je gospođa Katica iz Velike Gorice.

"Obasjao je cijeli Mraclin. Jako je gorjelo evo još se vidi dim", rekao je njen sugrađanin Marin.

Zapalio se stroj za proizvodnju peleta. Na njemu je radio 51-godišnji radnik koji je zadobio opekline opasne po život. U požaru je uništena četvrtina pogona. Ali vlasnik kaže materijalni dio manje je bitan. Najgore je što je jedan kolega stradao.

Pročitajte i ovo Direktor tvornice parketa i pilane Galeković Teško ozlijeđen radnik Direktor tvornice otkrio strašne detalje o požaru i demantirao glasine o eksploziji: "Par tisuća kvadrata je izgorjelo. Cijelu noć smo gasili"

Ozlijeđeni radnik je na traumatologiji KBC-a Sestre milosrdnice, a reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić doznala je da je on još uvijek u životnoj opasnosti. Sljedećih 48 sati bit će ključno. Više je ispričao prim. Dragan Đurđević, traumatolog.

Pročitajte i ovo Požar kod Velike Gorice - 11 Objavljeni detalji VIDEO/FOTO Buktinja kod Velike Gorice: Eksplozija stroja u pilani i tvornici parketa, izbio veliki požar. Teško ozlijeđen 51-godišnji radnik

"Došao je u kritičnom stanju, teško je ozlijeđen, 40-ak posto ukupne tjelesne površine kože je opečeno. Riječ je o dubljim opeklinama. K tome ima i inhalacijske ozljede, znači da su opečeni gornji dišni putevi. Takva kombinacija ozljeda je opasna po život. Odmah se pristupilo mjerama reanimacije i nadoknade izgubljene tekućine", rekao je liječnik.

Riječ je o vrlo složenim ozljedama gdje se liječenje vrši u dva dijela.

"Prvi je sačuvati život, preživjeti takve ozljede, a nakon toga se vrši liječenje i nadomještanje izgubljene kože što je naravno što je površina kože veća to zahtjevnije i i ishod je samim time neizvjesniji", pojasnio je.

U prvih 48 do 72 sata ključno je očuvati život, a nakon toga kreće oporavak koji može trajati i mjesecima.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene