Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže plaću za srpanj

Radnici vinkovačke Spačve štrajkaju peti dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici vinkovačke Spačve ušli su u peti dan štrajka. U pogone se, kažu, neće vratiti, dok im se ne isplati plaća za srpanj.

Radnici vinkovačke Spačve ističu da se problemi u tvrtki godinama gomilaju, plaće dobivaju na nekoliko rata, a isplaćuju im se i nezakonito u bonovima.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

>> Linić o Spačvi: Plaća u bonovima je nezakonita

U telefonskom razgovoru direktor Spačve Dario Puljiz rekao nam je da će danas biti isplaćena srpanjska plaća za dvije trećine radnika, a uskoro i za ostale. Njegova tvrdnja da bi radnici dobili plaću i prije da su nastavili proizvodnju posebno je razljutila štrajkaše.

'Sporna je budućnost firme, sporno je to da mi nemamo garanciju za dalje', rekao je Ilija Budimir, radnik Spačve. 'Mom je djetetu jako teško i jadno, mi smo svi ovdje za posao, mi bi radili', kazao je Mile Bičanić, radnik Spačve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene