Prolaz u pulsko brodogradilište moguć je jedino kroz manji ulaz na Bulevaru, a u petak ujutro ulaz nadziru predstavnici Štrajkaškog odbora.

Galerija


Nakon punih sedam mjeseci bez plaće, radnici Uljanika od četvrtka su ponovno u štrajku i najavili da će tako biti dok god država ne donese odluku - ili stečaj, ili restrukturiranje. Prolaz u pulsko brodogradilište moguć je jedino kroz manji ulaz na Bulevaru, kroz koji mogu proći vozila za hitne intervencije, a u petak ujutro ulaz nadziru predstavnici Štrajkaškog odbora.

Vezani članci Milorad Batinić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Batinić: "Štrajk prosvjetara nije bio naš problem, organizirali su ga sindikati" Humanitarna akcija za radnike Trećeg maja (Foto: Dnevnik.hr) Velika humanitarna akcija za pomoć 3. maju: Prikuplja se hrana i novac za radnike koji su mjesecima bez plaće

 

"Tu smo kako bi pratili situaciju i kako ne bi došlo do neželjenih situacija, odnosno da netko na silu od kooperanata želi ući u krug brodogradilišta. Dogovorili smo takav rad, a mi tu pratimo i ako treba - reagirat ćemo po potrebi", rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac potvrdivši kako ulaz u Uljanik, dok traje štrajk, nije dopušten kooperantima koji rade na polarnom kruzeru.

"Mi naravno očekujemo početak restrukturiranja. Prekipjelo nam je, ne možemo više izdržati to poniženje koje nam radi Vlada, očito ne prepoznaje se glad i jad i muku ovih ljudi. Neka dođu i neka probaju živjeti 6-7 mjeseci bez plaće" - poručio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko.

Radnici pulskog Uljanika od četvtrka u 13 sati ponovno su u štrajku, a zavarivanjem vrata blokirali su dva od tri službena ulaza u brodogradilište kao još jedan oblik pritiska na Vladu, koja bi, smatraju u Štrajkaškom odboru, trebala hitno donijeti odluku o tome što će biti s radnicima i brodogradnjom u Puli. (Hina)