Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više ne vjeruju nikome

Mladineo nije uspio, nastavlja se štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako im je Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao osobni izaslanik premijerke Jadranke Kosor i ministrice zaštite okoliša Marine Matulović Dropulić obećao i zagarantirao kako će dio njihovih zahtjeva biti riješen odmah, a dio najvjerojatnije do kraja godine, devet radnika Salonita ne odustaju od štrajka glađu.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša radnicima je kazao kako je postignut dogovor sa stečajnim upraviteljem da se azbestne cijevi prepuste na zbrinjavanje Fondu, pod uvjetom da ih se tretira kao građevinski otpad. Ako se pak te cijevi upotrijebe kao građevinski materijal ili ako sud donese odluku u korist Salonita, Fond će biti dužan Salonitu isplatiti njihovu knjigovostvenu vrijednost. Time bi se stvorili preduvjeti za nastavak radova na pripremnim radnjama za sanaciju tvornice Salonit i Mravinačke kave, a radnike bi Fonda od 1. listopada do 31. prosinca ove godine uposlio na pripremenim radnjama za sanaciju. Također, nakon tog 31. prosinca, tvrtka koja na javnom natječaju dobije posao sanacije morala bi također uposliti radnike Salonita. Naknadu za rujan bi pak, radnicima trebao isplatiti izvođeč radova, a ne Salonit.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štrajkaše posjetio župan Salonit: Među štrajkašima glađu i jedan dijabetičar Slika nije dostupna Fond za zaštitu okoliša: Nitko nije zatrpavao azbest u Vranjicu

>> Salonit: Zbog visoke temperature štrajkaš na Hitnoj

Nakon što su saslušali ponuđena rješenja radnici su zahvalili na zalaganju, no i poručili kako neće odustati dok god se ne riješe svi njihovi zahtjevi, tj. dok premijerka osobno i pismeno zagarantira da će se riješiti njihovi egzistencijalni problemi. Nije im kažu, dovoljno da se riješi samo dio njihovih zahtjeva, jer se takva situacija ponavlaj svakih nekoliko mjeseci. Štrajk će tako trajati sve dok se problem Salonita i azbesta ne riješi jednom zauvijek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene