Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Štrajkaše posjetio župan

Salonit: Među štrajkašima glađu i jedan dijabetičar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina radnika 'Salonita', koja je jučer počela štrajkati glađu zbog otkaza koji im je dao stečajni sudac Jozo Ćaleta, danas je nastavila štrajkati, a u tvorničkim prostorijama u Vranjicu radnike je posjetio splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader.

Od župana Sanadera štrajkaši su zatražili da se zauzme za njihova prava, a on im je obećao da će to učiniti. 'Osigurat ću zdravstvenu zaštitu štrajkašima glađu i pomoći, ali bih zamolio da glađu ne štrajkaju bolesni radnici jer time ugrožavaju svoj život', rekao je župan Sanader pošto su mu štrajkaši rekli da je među njima i jedan dijabetičar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više ne vjeruju nikome Mladineo nije uspio, nastavlja se štrajk glađu Slika nije dostupna Odlučni su i ne odustaju Salonit: Zbog visoke temperature štrajkaš na Hitnoj

Drugog dana u prostorijama 'Salonita', gdje im je, kako su izvijestili radnici, solinski Crveni križ osigurao ležajeve, glađu štrajka deset radnika jer se sedmorici radnika koji su jučer počeli štrajkati danas pridružilo nekoliko radnika koji su se vratili sa završnog prosvjeda HUS-a jučer u Zagrebu.

'No, dvojica štrajkaša prekršila su pravila ponašanja, izišli su petnasetak minuta s kata zgrade u kojoj se štrajka glađu te smo ih isključili iz štrajka', rekao je povjerenik HUS-a u 'Salonitu' Marko Mikačić. U razgovoru sa županom Sanaderom štrajkaši su nekoliko puta ponovili poziv da ih posjeti premijerka Jadranka Kosor te ministri Polančec, Šimonović, Milinović i Matulović-Dropulić.

'Neka dođu i vide stanje u 'Salonitu', od kojeg prijeti opasnost od masovnog trovanja ljudi u Solinu, Splitu i Kaštelima od čestica azbesta koje isijavaju iz betonsko-azbestnih cijevi uskladištenih u tvorničkome krugu', rekao je regionalni povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić, koji također štrajka glađu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene