Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici pulske zračne luke najavili štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici pulske Zračne luke, ako im se osnovica plaće sa sadašnjih 2300 ne poveća na 2700 kuna, ići će u štrajk, upozorili su predstavnici Sindikata Istre i Kvarnera.

Voditelj pregovaračkog tima i sindikalni povjerenik u pulskoj Zračnoj luci Radovan Glušac kazao je da je plaća radnika u Puli u odnosu na Dubrovnik, Split i Rijeku sramotno manja, a radnicima koji inače, kako je kazao, 'nemaju radnog vremena i rade po cijeli dan', nisu plaćeni prekovremeni sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pogledajte koliko su Hrvati zadovoljni svojim mjesečnim primanjima: Rezultati ankete Dnevnika Nove TV Pregovori oko plaća Loša situacija Traže veću osnovicu plaća, učitelj priznao: "Da me netko pita bih li opet odabrao tu profesiju, mislim da ne bih"

Nadalje, po njegovim riječima, poslodavac izbjegava svaki razgovor, a danas se, kako je kazao, očekuje i očitovanje Gospodarsko-socijalnog vijeća.

'Od sutra, po zakonu, kreće proces mirenja, a ako do 2. listopada, kada istječe rok mirenja, ne bude povećana osnovna plaća, radnici će blokirati pulsku Zračnu luku', zaključili su sindikalci koji su izrazili nadu da će mirenje donijeti povećanje plaća pa štrajka neće ni biti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene