Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk radnika

Radnici Poljoprerade: Prijete nam otkazima i lažu za plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskom se širi val radničkog bunta. U štrajku su radnici Poljoprerade iz Hrvatskog Leskovca jer nisu dobili plaće od početka godine.

Žale se i da im tvrtka ne uplaćuje doprinose za mirovinsko i zdravstveno već dvije godine te da je državi zbog toga dužna 10 milijuna kuna. Radnici kažu da im šefovi prijete otkazima, lažu za plaće te im zabranjuju okupljanje u krugu tvrtke. Direktor kojeg radnici prozivaju našu je ekipu izbacio iz kruga tvrtke, iako smo bili pozvani od strane sindikata da snimimo štrajk. Upitali smo ih da li direktori i s njima komuniciraju ovako nepristojno i grubo kao što su sa nama.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

'Direktor sa mnom dosta dugo razgovara, na grub način komunicira, proba se lijepo razgovorom, kad vidi da ne posustajemo onda je galama,' rekla je jedna radnica. Dodala je da im direktor viče 'vidjet ćeš ti svoje kad ovo prođe'. 'Ova firma je dužna Ministarstvu financija 10 milijuna kuna. Smatramo da je tu neko trebao biti iz Ministarstva financija, jer oni imaju veća potraživanja prema ovim drznicima koji su vas pokušali izbacit van', rekli su iz sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi (PPDIV).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene