Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Nisu dobili 10 plaća

Radnici Konstruktora očajni: 'Ponudili smo im neke uvjete, ali nisu pristali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici splitskog Konstruktor inženjeringa danas su, nakon jučerašnjeg neuspjelih pregovora s Upravom o isplati dijela dugovanja radnicima, prosvjedovali na staroj kaštelanskoj cesti povremenim ometanjem prometa, uz potporu mještana i vozača u prolazu.

Povjerenik Sindikata građevinara Hrvatske Ivan Lovrić rekao je okupljenim novinarima da nema nikakvih pomaka u rješenju njihova problema te da nastavljaju štrajk započet prije deset dana, uz povremene prosvjede, kojima upozoravaju da nisu dobili 10 plaća i podsjećaju da je neisplaćivanje plaća kazneno djelo.

Pročitajte i ovo Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije Prosvjed sindikata - 3 Oglasili se Fuchs i Piletić Prosvjetari nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom, najavljuju prosvjed: "Markov trg bit će nam premalen"

"Jučer je naš sindikat obavio razgovor s poslodavcem, a bio je prisutan i direktor Željko Žderić. Ponudili smo im neke uvjete, no nisu na to pristali. Mi smo primorani i dalje štrajkati i javnost upozoravati na našu tešku i gotovo bezizlaznu situaciju", rekao je Lovrić.

Radnici Konstruktora mirnim prosvjedom traže deset plaća

Radnici su od Uprave tražili da im odmah isplati putni trošak za lipanj, plaću za svibanj do 10. srpnja, plaću za lipanj i jednu zaostalu do kraja srpnja, te da im se priznaju sati provedeni u štrajku, no Uprava na to nije pristala, rekao je.

Radnici Konstruktor inženjeringa u organizaciji Sindikata građevinara Hrvatske štrajkaju na gradilištima u Kaštel Sućurcu, Pločama, na splitskoj Sirobuji i na trima fakultetima. Na prosvjedu prije tri dana upozorili su da su radnici na gradilištu u Pločama gladni, bez vode, struje i prijevoza i da su pomoć dobili samo od svećenika i načelnika općine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene