Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč uvjeravanjima

Radnici Imunološkog i dalje bez plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz sindikata najavljuju javni prosvjed u utorak, 9. prosinca, ispred direkcije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u Margaretskoj ulici, s početkom u 10.30 sati.

Unatoč uvjeravanjima najodgovornijih ljudi Ministarstva zdravlja i Ministarstva gospodarstva kako će radnicima Imunološkog zavoda 'do kraja tjedna' biti isplaćene plaće izgledno je da od toga neće biti ništa, priopćeno je u petak iz Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Pročitajte i ovo Prosvjedi na ulicama Budimpešte Nakon niza skandala Tisuće Mađara na ulicama: Traže bolju zaštitu djece, vodi ih Orbanov kritičar Autobusi Autotroleja Nakon prosvjeda Povećavaju se plaće radnicima Autotroleja: Rast će još neke naknade

Radnici su i danas štrajkali od 11 do 12 sati, a iz sindikata najavljuju javni prosvjed u utorak, 9. prosinca, ispred direkcije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u Margaretskoj ulici, s početkom u 10.30 sati.

'Ta demagoška floskula 'do kraja tjedna' u sindikalnim krugovima postala je legendarna poput one 'neka institucije pravne države rade svoj posao'. Uglavnom, s obzirom da je vrijeme relativno, tjedan u Imunološkom traje od 7 do 90 dana', smatraju u sindikatu.

Radnicima Imunološkog dvije plaće do kraja tjedna

Sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec rekla je kako je HZZO bolnicama doznačio novac za plaćanje proizvoda Imunološkog zavoda po preuzimanju, no prispjeli iznos nije dostatan za isplatu jedne plaće, jer se moraju platiti zaostali doprinosi za kolovoz, rujan i listopad, pa je potreban veći iznos.

Više ne govorimo o milijun i pol nego više od dva milijuna kuna, pa u slučaju da na račun i stigne još novca sumnjam da bi se moglo isplatiti više od jedne plaće, kazala je Jagarinec.

Vezano uz najavljeni prosvjed, podsjetila je da je HZZO vlasnik 44,5 posto dionica Zavoda i da su danas imali kratki sastanak s njegovim čelnicima na kojem se nije dogodilo 'ništa dramatično' jer se stalno prebacuje odgovornost.

'Imunološki zavod je tragedija za koju vlast nema sluha'

'Od HALMED-a je 14. studenoga dobivena dozvola za prodaju preparata, danas je 5. prosinca i još uvijek nismo skupili novac za isplatu bar jedne plaće. Problem je očito u naplati prodane robe, a svakim danom dugovi su nam sve veći', upozorila je Jagarinec. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene