Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željko Reiner:

'Imunološki zavod je tragedija za koju vlast nema sluha'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za njegov opstanak potrebno je uložiti 15-ak milijuna eura, a tržište je osigurano jer za tim proizvodima postoji nužda, objasnio je Reiner.

Ministarstvo zdravlja neracionalno troši novac, projekt sanacije bolnica nije uspio, a aktualna ravnateljica HZZO-a ne zadovoljava statutarne uvjete da bi mogla biti šef Zavoda, poručio je prof. dr. Ante Ćorušić na konferenciji za medije Odbora za zdravstvo HDZ-a čiji je predsjednik.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Izvještaj Državnog ureda za reviziju prema kojemu je HZZO za vrijeme aktualnog ministra zdravlja Siniše Varge na natječaje direktnom pogodbom potrošio osam milijuna kuna bio je podatak kojim je prof. dr. Ćorušić započeo konferenciju. Osvrnuo se i na novu sistematizaciju radnih mjesta Ministarstva prema kojoj je povećan broj sektora i službi, a smanjen broj odjela čime su povećani koeficijenti za plaće što će rezultirati u konačnici većim troškom za plaće službenika.

Zastupnici za opstanak Imunološkog: 'Izgleda da je nekome stalo da ne radi, tu sve smrdi po korupciji'

'Istovremeno se u bolnicama provodi sistematizacija kojom se smanjuje broj odjela', poručio je prof. dr. Ćorušić, često apsotrofiran kao HDZ-ov kandidat za ministra zdravlja.

Njegov stranački kolega akademik Željko Reiner situaciju s Imunološkim zavodom nazvao je je još jednom tragedijom.

'Sadašnja vlast nema sluha za to ili postoje nekih drugi razlozi zbog kojih žele uništiti Imunološki. Za njegov opstanak potrebno je uložiti 15-ak milijuna eura, a tržište je osigurano jer za tim proizvodima postoji nužda', rekao je akademik Reiner ističući da se prihvaćenim proračunom za iduću godinu povećavaju troškovi za zdravstvo iako se najavio višak novca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene