Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dežuraju i čuvaju robu

Radnici gladuju, a Pevecovih i dalje nema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pevecovi radnici nastavljaju štrajk, a preostalim centrima diljem Hrvatske pridružili su se Split, Zadar i Osijek.

Oko dvije i pol tisuće radnika mjesecima već nije primilo plaće. Organizirani u smjenama dežuraju u trgovinama, čuvaju robu i imovinu što će, kažu, služiti kao stečajna masa, a dok radnici štrajkaju, Zdravku i Višnji Pevec ni traga, ni glasa. Među radnicima kolaju informacije da su u inozemstvu dok njihov odjel za medije tvrdi da Pevec i dalje ne gubi nadu te da vlasnik pokušava naći strateškog partnera koji bi mu pomogao da tvrtku izvuče iz problema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brane se sa slobode Ekskluzivni video: Pevecovi stigli doma Slika nije dostupna Na prijedlog odvjetništva Višnja i Zdravko Pevec ostaju u pritvoru!

>> Radnici očajavaju, Pevecima ni traga ni glasa

'Tri plaće već nismo primili, a to su nam jedini prihodi od kojih možemo živjeti, teško je', rekao nam je Silvio Milanko, radnik Peveca. 'Samo prema radnicima u svim centrima se duguje 20 milijuna kuna, od toga zadarskim radnicima oko milijun kuna, prema tome, situacija je očajna, ne može biti teža, ljudi su doslovno gladni', objasnio je Vedran Uranija, pravni zastupnik.

'Račun je Peveca blokiran na preko sto milijuna kuna jer se nisu uplaćivali porezi i doprinosi državi. Sad se postavlja pitanje što se čekalo toliko od strane države i ministarstva financija. Kad se vidjelo da se konstantno ne plaćaju porezi i doprinosi i sve je došlo do 100 milijuna kuna', kaže Uranija. Ministar gospodarstva Đuro Popijač, kaže kako u ministarstvu ne znaju tko sada upravlja tim sustavom.

'Predsjednički kandidati, što ne dođu ovdje u Pevec. Što ne dođe jedan od predsjedničkih kandidata ovdje, onaj koji misli sutra biti predsjednik. Nitko, samo se sakrivaju od poštenog čovjeka i poštenog radnika', poručuju ogorčeni radnici. Pevecov račun je blokiran, a slamka spasa mogao bi biti novi kupac, pretvaranje dugova dobavljača u udjele, ili da ministarstvo financija deblokira račun.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene