Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće odustati

Radnici Đakovštine ostaju u 'Vladinom logoru' dok im ne sjednu otpremnine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
350 bivših radnika Đakovštine noć je provelo iza bodljikave žice, u kako su ga sami nazvali, 'Vladinom logoru'.

Otpušteni radnici od države traže isplatu otpremnina. Iako je premijerka Jadranka Kosor gostujući u našem Dnevniku izjavila da ministar Petar Čobanković traži rješenje, radnici do ministra ne mogu doći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treća noć u 'logoru' Agonija bivših radnika Đakovštine: 'Tjeraju ih na ubrzanu smrt' Slika nije dostupna Nema otpremnina za radnike Đakovštine Radnici u suzama, država im odbila pomoći!

Ministar ne odgovara na njihove pozive. Radnici su očajni. Nije im jasno zašto im ministar ne vjeruje, zašto ih ignorira. Oni su doslovno gladni. Nemaju za režije. Otpremnine bi im pomogle da prežive zimu.

Treba reći da su se iz stečajne mase naplatili svi osim radnika. Radnici Vladu smatraju odgovornom za propast Đakovštine jer je država bila suvlasnik Đakovštine. Radnike je danas posjetio Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Rekao je da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi radnici dobili svoje otpremnine.

'Mobitel držite neprestano u ruci. Na žalost nemamo nikakvih vijesti. Još uvijek nema nikakvih vijesti od ministra poljoprivrede', kaže Sanja Katić iz Koordinacije bivših radnika Đakovštine.

'Sit gladnom ne vjeruje i ne znaju kako je kad jednostavno nemaš', ističe Marta Kurtz, bivše radnica Đakovštine.

'Još danas požurnicu i ponovni dopis ću uputiti predsjedniku Republike, predsjednici Vlade i ministru Čobankoviću. Nisam to htio učiniti bez vas', poručio je ogorčenim radnicima Vladimir Šišljagić, župan osječko-baranjski.

Radnici ne odustaju od prosvjeda dok im novac ne sjedne na račun. Razmišljaju i o nekim radikalnijim metodama prosvjeda, kao što su blokade prometnica, ali i štrajk glađu. Kažu da ništa ne mogu izgubiti, jer više ništa nemaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene