Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba početi lobirati'

Pusić: Završetak pregovora u lipnju sve je upitniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završetak pregovora s Europskom unijom u lipnju za neke zemlje Unije sve je upitniji, izjavila je Vesna Pusić.

Poručuje premijerki i predsjedniku da trebali krenuti u diplomatsku akciju lobiranja. Čini se da premijerku smeta jasan stav predsjednika i ako Vlada u lipnju ne završi pregovore onda mora preispitati svoju budućnost. No koliko god kritike premijerka uputila na predsjednika sličan stav ako on dijele i koalicijski partneri Jadranke Kosor. I oni su za to da ako se u lipnju ne zaključe pregovori ide na izbore

Pročitajte i ovo Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi Blokovi na ljevici - 5 SDP ili Možemo! Novi ljubavni trokut na ljevici? Za nju se bore dvije najveće stranke

I dok Europa Hrvatskoj šalje signale kako je završetak pregovora sve izvjesniji u listopadu nego u lipnju,
Vlada vjeruje kako do takvog scenarija neće doći.

'Vlada smatra da je završetak pregovora do kraja lipnja i kad god se taj završetak dogodio to je veliko postignuće', kazala je Kosor koja ne odustaje od lipnja. Vlada čini sve, tvrdi premijerka Kosor, kako bi pregovori bili završeni. Nisu joj, kaže, jasne izjave predsjednika Josipovića da završetak pregovora u lipnju nije uspjeh. Pregovori s EU bili su blokirani, podsjeća, zbog odnosa sa Slovenijom.

>> Josipović poručio Kosor: Ne gubite vrijeme optužujući druge za mogući neuspjeh

'Tada je predsjednik bio zastupnik u parlamentu i među rijetkim zastupnicima glasao je protiv arbitražnog sporazuma tako da bi se moglo zaključiti da je većina zastupnika glasala na taj način da bismo mi još uvijek stajali na mjestu', kazala je Kosor.

Predsjednica nacionalnog odbora Vesna Pusić napominje kako postoji ideja da se ne bi zatvorili pregovori u lipnju nego u listopadu. 'Kao jedan od mogućih datuma moje mišljenje je da to demonstrira činjenicu da je diplomatsko politička aktivnost tu važna', kazala je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene