Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pupovac u Beogradu o izborima u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj 25. studenoga Srbi imaju veliku priliku izaći iz manjinske izolacije i očekuje se da će na tim izborima prvi put ući u Sabor ne samo preko manjinske kvote već i preko građanske liste i biti po snazi u trećem krugu stranaka.

"Srbi će se smatrati ravnopravnim narodom, a ne biti samo kao kategorija manjine", kazao je Pupovac na konferenciji za novinstvo u beogradskom Medija centru nositelj liste Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), dodavši da će, ako sve bude kako se očekuje, SDSS sudjelovati u formiranju hrvatske vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napeto između SDSS-a i HDZ-a Opet dvostruke kolone sjećanja u Jasenovcu: "Jedna kolona je želja svih nas, ali za nju moraju biti ispunjene pretpostavke" Otkriven razlog napada na Milorada Pupovca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 iznenađujuće OBJAŠNJENJE Napadač na Pupovca otkrio zašto ga je gađao hranom: "Moja je žena sjedila na kavi..."

On je rekao i da SDSS nije sudjelovao već je samo podržavao sadašnju hrvatsku vladu, ali da će poslije ovih izbora preuzeti odgovornost za formiranje vlade, što bi bio "novi korak za srpsku zajednicu i za Hrvatsku, kao i za odnose Hrvata i Srba, i Hrvatske i Srbije".

Na konferenciji za novinstvo rečeno je da se za glasovanje u Srbiji prijavilo oko 4.000 ljudi, dok će u petak navečer autobusima u Hrvatsku krenuti do 2.500 birača.

U Srbiji će 24. i 25. studenog Srbi iz Hrvatske moći glasovati u
četiri izborne jedinice u Beogradu, po dvije u Novom Sadu, Subotici i Somboru i jednoj u Zemunu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Inđiji, a uvedeno je i dodatno mjesto u Janjevu, na Kosovu.

Glavni tajnik Koordinacije izbjegličkih udruga Srba iz Hrvatske i kandidat za zastupnika u Saboru Hrvatske na listi SDSS-a Milojko Budimir kazao je da bi se bar 100.000 ljudi moglo vratiti u Hrvatsku ako bi bili riješeni njihovi problemi i da je zato ta udruga odlučila podržati SDSS.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene