Napeti su odnosi između manjinskog SDSS-a i premijera Plenkovića. Milorad Pupovac opet nije došao na koalicijski sastanak već je poslao svog izaslanika koji je jasno dao do znanja zašto će i ove godine biti dvostruke kolone sjećanja u Jasenovcu.

Galerija


"Podržavam odluku Organizacija naroda žrtava, mislim da nisu ispunjene pretpostavke za jednu kolonu. Jedna kolona je želja svih nas, mislim da je to bitno za mentalno zdravlje Hrvatske i hrvatskog društva, ali da bi se to dogodilo moraju biti ispunjene pretpostavke", rekao je Boris Milošević iz SDSS-a. 

Vezani članci Peđa Grbin Grbin: "HDZ i Plenković nemaju srama. Kao alibi odlučili su iskoristiti jednog bolesnog kolegu" Slika nije dostupna SDSS: "Odgađanje uklanjanja ploče s ustaškim pozdravom je neprihvatljivo"

"Oni koji optužuju Vladu za propagiranje fašizma istovremeno sudjeluju u toj Vladi pa bi ih se moglo nazvati  suradnicima tavog režima", rekao je Nikola Grmoja, dok je Krešo Beljak komentirao kako bi Plenković i predsjednica Kitarović "trebali pročitati hrvatski Ustav i onda se ne bi dogodilo da im Židovska općina s pravom kaže - ne." 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr