Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezavisna studentska inicijativa večeras je izglasala odluku o prekidu dvotjedne blokade Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, tako da od ponedjeljka ponovno počinje redovno održavanje nastave.


Blokada je prekinuta zbog sve slabijega odaziva studenata, no, kako se čulo, borba za besplatno obrazovanje se unatoč tomu nastavlja. Pulski studenti izrazili su zadovoljstvo potporom Senata Sveučilišta, iako im nisu ispunjeni zahtjevi.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija Ponestaje lijekova za onkološke bolesnike: "Zvali su me iz bolnice i rekli da nema. Ne znaju kad će ga dobiti", Ministarstvo: "Nema naznaka da bi ijedan pacijent bio ugrožen" Opća bolnica Zabok Imaju zalihe za još dva tjedna: Veledrogerije obustavile isporuku lijekova još jednoj bolnici

To je tijelo na današnjoj izvanrednoj sjednici naglasilo da pravo na besplatno obrazovanje trebaju imati svi, te da ECTS bodovi nisu kriteriji izvrsnosti. Pulski Senat se tako izjasnio da ne podupire u potpunosti prijedlog Povjerenstva za izradu promjene zakonske regulative o visokom obrazovanju koji predviđa da studenti plaćanju školarine na temelju skupljenih ECTS bodova.

>> Studenti profesorima: Suludo je ne gasiti požar u vlastitoj kući

Senat ujedno podržava prijedlog Povjerenstva da pravo na studij bez plaćanja pripada svakome tko je udovoljio uvjetima za upis na sveučilište, ali traži nadopunu da se to pravo ne bi moglo izgubiti već za jedan semestar. (Hina)