Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pula kao primjer

KLIK za uspjeh: Otvorena moderna škola za učenike, ali i odrasle - ''Fantastično, jako mi se sviđa!"

Aktualno Galerija Centar Klik u Puli - 5 Centar Klik u Puli - 5 Foto: Vijesti u 17 Centar Klik u Puli - 2 Centar Klik u Puli - 2 Foto: Vijesti u 17 Centar Klik u Puli - 3 Centar Klik u Puli - 3 Foto: Vijesti u 17 Centar Klik u Puli - 4 Centar Klik u Puli - 4 Foto: Vijesti u 17 +4 Centar Klik u Puli - 1 Galerija 1/9 >>
Novi kuhari, slastičari i konobari stižu na tržište rada. U Puli je otvoren Centar Klik. No, polaznici neće biti samo srednjoškolci. Centar je namijenjen cjeloživotnom obrazovanju - za sve koji su se htjeli baviti ovim zanimanjima prijave su otvorene.

Pulski srednjoškolci dobili su novu modernu školu - regionalni centar kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu.

Školu za cjeloživotno učenje koristit će srednjoškolci, ali i odrasli u sklopu usavršavanja i osposobljavanja. Želja je unaprijediti kvalitetu obrazovanja u tom sektoru i prilagoditi ga potrebama tržišta rada.

"Fantastično, jako mi se sviđa, sigurno su bolji uvjeti nego u staroj tako da možemo steći više znanja", rekao je učenik Noel Popović

"Bitno je djeci pokazati rad na suvremenim uređajima kako bi oni dalje u svom procesu školovanja i procesu rada stekli maksimalne uvjete za rad", ističu iz škole.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Lovranu - 5 U Lovranu FOTO Stravični detalji nesreće u kojoj je smrtno stradala mlada djevojka: "Nesretnu je curu vukao 20-ak metara, prizor je bio strašan"

"Nemamo problema s upisima, niti smo imali dosad, a sad pretpostavljam da će možda morati još otvarati neka nova usmjerenja kad se pročuje kakva je škola i što sve nudimo", rekla je ravnateljcia škole Orhideja Petković

Učionice, kuhinje, kabineti za slastičarstvo, praktična nastava i 29 kreveta za učenike. Sve je spremno.

''Ovo je tehnološki jedan od boljih kabineta u Hrvatskoj - oni ovdje imaju sve. Imaju apsolutno sve uvjete za radi tako da su nakon škole spremni za tržište rada'', istaknuo je mentor Robert Perić.

Više detalja o projektu u koji je Vlada kroz europske fondove uložila 10 milijuna eura pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Kopčić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene