Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog smanjenja Božićnice štrajkaju djelatnici pulske komunalne službe. Zbog svega toga kako je i najavio, gradonačelnik Pule Boris Miletić sinoć se primio posla i 'očistio' grad od smeća.


Pulski gradonačelnik Boris Miletić i njegovi suradnici primili su se posla i čistili grad. Svojim primjerom štrajkašima žele pokazati kako im rad nije mrzak i koliko vole svoj grad. Štrajkom kako kažu ništa se neće postići. 'Osobnim primjerom ne kao gradonačelnik nego građanin Pule želim pokazati da svatko treba brinuti u okolišu, vjerujem da će i sindikalne vođe uvidjeti da ovo stanje naprosto nije održivo, mislim da smo kao grad ponudili više nego što smo mogli, puno više nego što nekli drugi dobivaju', rekao nam je gradonačelnik Miletić.

Vezani članci Prosvjednici u Fažani - 4 FOTO Prekipjelo im: Umjesto Koumanlca pokupili smeće s ulice i dva kamiona istresli nečelniku pred nosom Pula čisti ilegalna odlagališta otpada - 2 Pula odlučila prekinuti Sizifov posao: Zbog neodgovornih pojedinaca uvode se rampe i videonadzor - "Čovjek se može i porezati..."

U štrajk su krenuli nezadovoljni zaposlenici pulskog komunalnog poduzeća, javnog gradskog prijevoza i vatrogasci, a štrajkat će do ispunjenja svojih zahjeva. Traže da im se ispuni puni iznos Božićnice. Umjesto dvije tisuće kuna dobili su 500 kuna, ali u bonovima. Gradonačelnik Miletić smatra da su izabrali nezgodan trenutak za štrajk, kada je u Puli napadalo nezapamćeno mnogo snijega koji se ne pamti već dugo. 'Nije se trebalo od strane sindikalnih vođa radovati na tuđoj nesreći, mislim da su trebali u najmanju ruku odgoditi taj štrajk, pomoći da se stanje u gradu dovede do nekakve normalne razine pa eventualno tada krenuti u štrajk i tražiti svoja prava koja oni misle', objašnjava Miletić. U gradu će funkcionirati samo javni prijevoz za školarce, a vatrogasci će na teren izlaziti samo ako sigurnost i zdravlje građana budu ugroženi. Direktori pozivaju radnike da budu razumni jer što duže budu štrajkali tvtke će sve teže poslovati.