Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na području zagrebačke Peščenice iz neutvrđenog razloga došlo je do puknuća magistralne vodovodne cijevi.


Zbog izlijevanja veće količine vode poplavljeni su podrumi nekoliko obiteljskih kuća u Mraclinskoj ulici, priopćio je poslijepodne Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.

Dežurna ekipa Zagrebačkog holdinga-podružnice Vodovod i odvodnja zatvorila je dio magistralnog cjevovoda te radi na otklanjanju štete. Zbog zatvaranja cjevovoda do kraja dana, dok se ne otkloni šteta, bez pitke vode biti će samo objekti u Mraclinskoj ulici, navodi Ured.

Na terenu su i dvije ekipe Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb - postaje Žitnjak koje ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma obiteljskih kuća, što bi prema procijeni ekipe na terenu, trebalo biti riješeno tijekom poslijepodneva.

Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama također navodi kako su dojavu o puknuću magistralne vodovodne cijevi dobili iz Centra 112 oko 13,30 sati. Ured za upravljanje u hitnim situacijama odmah po dojavi kontaktirao je JVP i Zagrebački holding - dežurnu službu podružnice Vodovod i odvodnja.
 

Vezani članci Zbrinjavanje biootpada u Zagrebu - 2 Građani neispravno odvajaju biootpad, a Čistoća prijeti da ga neće odvoziti: "To je i opća kultura, mnogima svijest još nije dovoljno razvijena'' Zgrada DORH-a Tendenciozno i promašeno: DORH kaže da uhićenja u Zagrebu nisu tempirana nakon Bandićeve smrti