Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska će nastojati od Europske komisije dobiti politički odgovor na pitanje je li moguće Pelješki most sufinacirati iz europskih fondova, izjavila je u Bruxellesu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.


Ministrica Pusić će u danas popodne imati bilateralni sastanak s povjerenikom Europske komisije Johannesom Hahnom na kojem će razgovorati o mogućnosti financiranja Pelješkog mosta iz europskih fondova.

Vezani članci Pelješki most - 2 Dnevnik Nove TV doznaje: Zadnji segment konstrukcije Pelješkog mosta spojit će se 28. srpnja Spajanje zadnjih dijelova Pelješkog mosta - 10 Spajanje posljednjih dijelova Pelješkog mosta

>> Hoćemo li uspjeti od EU dobiti novac za Pelješki most?

Pelješki most jedno je od mogućih rješenja za spajanje Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske. Procjenjuje se da bi gradnja mosta stajala oko 400 milijuna eura, koje Hrvatska u ovom trenutku nema. Stoga se s Europskom komisijom želi ispitati mogućnost sufinanciranja toga projekta iz europskih fondova, budući da je riječ o povezivanju hrvatskog, a time i europskog teritorija.

'Smatrala bih uspjehom ako dobijemo službenu i definitivnu potvrdu da je izgradnja mosta onaj tip projekata koji se može kandidirati za financiranje iz europskih fondova. Ako se potvrdi da se takav projekt može financirati iz europskih fondova, što je ključno, onda bi preostali na tehničkoj razini definirati i izgraditi projekt u skladu sa standardima EU-a. Ali, nama za početak treba politička odluka da je to moguće', rekla je ministrica Pusić, koja u Bruxellesu sudjeluje kao promatrač na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.