Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Splitu nikad više gostiju

Prve brojke turističke sezone: Zagreb bilježi porast od 20%, a Split 22%!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV doznao je najnovije rezultate turističke sezone u kolovozu. U odnosu na prošlogodišnji kolovoz, Grad Zagreb ostvario je čak 20% više noćenja i 13% više dolazaka.

Kolovoz je bio iznimno dobar mjesec za grad Zagreb. U plusu je čak 13 % u dolascima i 20 % u noćenjima. Osim pozitivnih brojki koje bilježi grad Zagreb, na Jadranu, u odnosu na lanjski kolovoz, najveći porast bilježi Splitsko-dalmatinska županija s porastom od 8% u noćenjima i 13% u dolascima turista.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

Sa svakom kišnom kapi sezona u sve većem minusu: Mogući pad i do 50%

Tu je, prema informacijama Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije, u prvih 8 mjeseci ove godine ostvareno milijun i 846 tisuća dolazaka, odnosno postignuti su 10% bolji rezultati u dolascima i 6% u noćenjima. U prvih osam mjeseci splitsko-dalmatinska županija ostvarila je milijun i 846 000 tisuća dolazaka. U postocima to je 10 više u dolascima i 6 u noćenjima.

Apsolutni rekorder je Split koji je u kolovozu ostvario čak 20 % više dolazaka i 22 % više noćenja. Upravo zbog tih brojki, Split bi mogao uskoro ostvariti povijesni uspjeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene