Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dnevnik Nove TV doznao je najnovije rezultate turističke sezone u kolovozu. U odnosu na prošlogodišnji kolovoz, Grad Zagreb ostvario je čak 20% više noćenja i 13% više dolazaka.


Kolovoz je bio iznimno dobar mjesec za grad Zagreb. U plusu je čak 13 % u dolascima i 20 % u noćenjima. Osim pozitivnih brojki koje bilježi grad Zagreb, na Jadranu, u odnosu na lanjski kolovoz, najveći porast bilježi Splitsko-dalmatinska županija s porastom od 8% u noćenjima i 13% u dolascima turista.

Sa svakom kišnom kapi sezona u sve većem minusu: Mogući pad i do 50%

Vezani članci U centru Splita upucana dvojica muškaraca - 5 Otkriveni detalji krvavog pohoda u Splitu: Izvadio kalašnjikov iz torbe i počeo pucati. Jednog izrešetao rafalom u prsa Brat Filipa Zavadlava - 2 Brat trostrukog ubojice ipak nije svjedočio: "Znam momke koji su me pretukli"

Tu je, prema informacijama Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije, u prvih 8 mjeseci ove godine ostvareno milijun i 846 tisuća dolazaka, odnosno postignuti su 10% bolji rezultati u dolascima i 6% u noćenjima. U prvih osam mjeseci splitsko-dalmatinska županija ostvarila je milijun i 846 000 tisuća dolazaka. U postocima to je 10 više u dolascima i 6 u noćenjima.

Apsolutni rekorder je Split koji je u kolovozu ostvario čak 20 % više dolazaka i 22 % više noćenja. Upravo zbog tih brojki, Split bi mogao uskoro ostvariti povijesni uspjeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook