Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset dana

PROVJERILI SMO Koliko je potrošeno na predsjedničin privremeni ured u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon deset dana provedenih u zgradi županije u Splitu predsjednica se vraća u svoj ured u Zagrebu. Predsjednička zastava ispred splitsko-dalmatinske županije je spuštena.

Nakon proslave blagdana Velike Gospe u Sinju, Kolinda Grabar Kitarović vraća se u Zagreb. Predsjednica je nakon 10 dana rada u privremenom uredu u Splitu zahvalila građanima tog grada te cijeloj Dalmaciji na dobrodošlici. Provjerili smo koliki je trošak njezina privremenog ureda.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

Nakon proslave Oluje u Kninu predsjednica se spustila u Split i podigavši zastavu ispred zgrade županije otvorila svoj ured. Split je predsjednici bio baza.

Split: Predsjednica Grabar Kitarović posjetila obrtničke radnje

U 10 dana bila je u Kninu, Šibeniku, Smijavcima Metkoviću, Pločama, Sinju, Sumartinu, Sućurju, Prigradici, Smokvici, Orebiću, Trsteniku, Stonu i Dugopolju gdje se susrela sa više tisuća građana diljem Dalmacije, obišla otoke i brojna mjesta uglavnom s problemima.

'Svagdje sam u susretima, u riječima i osmjesima naših ljudi, osjetila optimizam i probuđeno zajedništvo. Svuda, od Knina do doline Neretve, osjeća se novo pozitivno ozračje, osjeća se domoljublje njegovano starim tradicijama kao i ono moderno, temeljeno na vjeri u Hrvatsku i njezine mogućnosti, osjeća se da Hrvatska želi bolje i može bolje', poručila je predsjednica.

Ured i tajnicu na korištenje dobila je besplatno od Županije. Vozili su je automobilima i brodovima. Spavala je u apartmanu, a u vojarni Lora imala radni stol i kuhinju. U još 4 do 5 dvokrevetnih soba bili su mješteni njezini suradnici. Imali su salon za sastanke a cijena toga u vojarni je nula kuna.

'Hvala dragi Splite i draga Dalmacijo', napisala je predsjednica u zahvali gradu pod Marjanom.

'Želim vam od srca zahvaliti na deset dana divnoga gostoprimstva u vašem, a sada na poseban način i mojem gradu, srcu naše Dalmacije, Splitu. Primljena sam, zajedno s mojim suradnicima, onako kako Split uvijek prima: srdačno, neposredno, s poštovanjem i pažnjom i, nadasve, prijateljski...', stoji u zahvali predsjednice.

Za predsejdnicu i najuži tim nema odmora. Savjetnici su ipak pošteđeni, većina ih je dolazila na sastanke po potrebi, a i spavali su u privatnom aranžmanu, a ne u vojarni. Predsjednica se sada vraća u svoj ured u Zagrebu.

Predsjednička zastava ispred splitsko-dalmatinske županije spuštena je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene