Provjereno istražuje što se to događa u zatvoru u Glini u kojem je, između ostalog, prije dva tjedna izbila masovna pobuna zbog trovanja.

Galerija


Provjereno u četvrtak donosi priču o pobuni zatvorenika u glinskoj kaznionici.

Vezani članci Frane Lozić - 1 Raskrinkao milijunski biznis pa mu sada prijete smrću: "Loziću, raka u crnoj hrvatskoj zemlji te čeka. Komunjaro, varaš se da si siguran. Nisi frende, na nišanu si" Provjereno otkriva skandalozan slučaj iz riječkog KBC-a - 6 Šokantan slučaj iz Rijeke: "Udahnula sam, napravila korak naprijed i pogledala ga. Kao da fali pola mene. Prazan zagrljaj. Ja sam mama bez djeteta...''

"150 zatvorenika javilo se da ima probavne smetnje. Tu je nastao opći kaos u zatvoru", rekao je jedan od sugovornika novinarki Provjerenog Ani Malbaši.

O nalazima se šuti već 15 dana. "Dio zatvorenika je bio otrovan, nekakvih čak 40 posto", dodaje sugovornik.

Masovna pobuna zbog trovanja dogodila se prije dva tjedna. Od čega? Je li ta hrana koja je njima poslužena i dalje na tržištu? Što se događa u Glinskoj kaznionici, istražilo je Provjereno.

Još jedan od incidenata koji se prešućuje jest i to da su jednog zatvorenika osam sati zaboravili na slobodi. Drugi je nožem napao zatvorenika. A treći je pokušao silovati službenicu.

"Tresla se, rekli su da je skladište bilo puno kose, da je ona bila i krvava", priča sugovornik Provjerenog.

Što je o događanjima u zatvoru u Glini otkrila ekipa Provjerenog, pogledajte u 22:30 u četvrtak.

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.