Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča Provjerenog

Video od kojeg se diže želudac: Maloljetnik seksualno zlostavljao mačku, sve snimala odrasla osoba

Aktualno Galerija Provjereno: maloljetnik zlostavlja mačku - 1 Provjereno: maloljetnik zlostavlja mačku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: maloljetnik zlostavlja mačku - 2 Provjereno: maloljetnik zlostavlja mačku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: maloljetnik zlostavlja mačku - 3 Provjereno: maloljetnik zlostavlja mačku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: maloljetnik zlostavlja mačku - 4 Provjereno: maloljetnik zlostavlja mačku - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Provjereno: maloljetnik zlostavlja mačku - 5 Galerija 1/9 >>
Snimka u kojoj maloljetnici seksualno zlostavljaju mačku danima kruži internetom. Da stvar bude gora, prema informacijama koje je dobila ekipa Provjerenog, sve to snima odrasla osoba i svi se zajedno smiju i zabavljaju. Policija je zbog tog slučaja privela jednog maloljetnika i istraga je u tijeku, a mačka je, doznaje reporterka Provjerenog Maja Medaković, na kraju ubijena.

I bez zvuka snimka koja se počela širiti društvenim mrežama dovoljno je šokantna da se od gledanja diže želudac. Ekipa Provjerenog njezin je sadržaj zamaglila, kao i njezine sudionike jer je riječ o maloljetnim osobama. Na njoj se vidi dječak koji uz pomoć svojih vršnjaka seksualno zlostavlja mačku, a sve to, prema informacijama kojima raspolaže Provjereno, snima punoljetna osoba.

Snimka je, doznaje reporterka Provjerenog Maja Medaković, nastala u jednom od međimurskih naselja u kasnim noćim satima. Dok je na malim ekranima hrvatska nogometna reprezentacija pobjeđivala Nizozemsku, oni su imali drugu zabavu.

"Najšokantnije je to što je njima sve to bilo zapravo zabavno, nekakva igra. Imaju apsolutni manjak empatije da je to živo biće koje osjeća, koje pati i koje je u tom trenutku definitivno bilo zlostavljano. Dakle, nitko od prisutnih nije pokazao nimalo, ni trunku sažaljenja. To je najgore od svega", rekla je Barbara Jagec, predsjednica udruge Sklonište dobrote.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Položio vijenac Zoran Milanović: "Idemo u Vilnius biti solidarni, ali Hrvatsku se ne pita o važnim odlukama"

Pročitajte i ovo Mjesto pada mađarskog helikoptera Tragedija kod Drniša Vatrogasci su pronašli tijelo i trećeg člana posade mađarskog helikoptera! "Bila je to vrlo zahtjevna potraga i nepristupačan teren"

Kakvu djecu odgajamo i čemu ih učimo? Gdje je nestala empatija, odgovornost, pa i zdrav razum? Kako je moguće da je ovakvo skandalozno ponašanje klincima postalo smiješno, normalno, vrijedno divljenja i pažnje?

"Nije to baš tako ni jednostavno. Kad gledamo da se sve više smanjuje utjecaj obitelji, sve se više povećava utjecaj necenzuriranih informacija, onda vidimo da se, kad je mozak ili organizam prestimuliran, sve više traže neki bizarniji elementi za stimulaciju bilo sebe bilo sredine", objasnio je Domagoj Štimac, dječji i adolescentni psihijatar.

Policija uhitila mlađeg maloljetnika

Briga o bolesnim, zapuštenim, pretučenim i zlostavljanim psima već je godinama njezina svakodnevica. Umorna je, kaže, i frustrirana i od posla i od dvostrukih mjerila.

"Mislim da je problem daleko širi od tog jednog djeteta jer djeca su tamo raspuštena, djeca su posvuda. U vrijeme kad bi trebala biti u školi ona nisu u školi. Mislim da je najveći problem u ovom trenutku u vrhu", rekla je Aleksandra Hampamer, voditeljica skloništa za životinje Prijatelji u Čakovcu.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Šef Wagnera: ''Putinu lažu o situaciji u Ukrajini, govore mu gluposti''

Pročitajte i ovo Ilustracija pronašli ih na splavu Sudarili se s kitom i prevrnuli: Osmero jedriličara spašeno na Pacifiku

Upravo su ona i Barbara prijavile zlostavljanje mačke i policiji poslale snimku. Po njoj su, za Provjereno su potvrdili iz Policijske uprave međimurske, odmah reagirali.

"U petak, 16. lipnja 2023. godine, u popodnevnim satima zaprimljen je dopis općinskog državnog odvjetništva o zlostavljanju mačića u jednom naselju. Istog dana u večernjim satima zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ubijanje ili mučenje životinja' iz članka 205. stavak 1. kaznenog zakona uhićen je mlađi maloljetnik", odgovorili su.

Više o ovoj priči možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Provjereno gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene