Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položio vijenac

Zoran Milanović: "Idemo u Vilnius biti solidarni, ali Hrvatsku se ne pita o važnim odlukama"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Cropix
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović potvrdio je kako će sudjelovanjem na srpanjskom samitu NATO-a u Vilniusu pokazati solidarnost, no da se Hrvatsku puno ne pita kakve će se tamo donijeti odluke, najavljujući da će se tek produžiti mandat glavnog tajnika.

"Idemo tamo biti solidarni, vjerojatno produžiti Stoltenbergov mandat još godinu dana jer postoji sto razloga da ostane što se Amerikanaca i Engleza tiče. Puno razloga što se nekih drugih tiče da ode, a meni je svejedno", rekao je Milanović u mjestu Donje Bare u BiH gdje je položio vijenac za poginule partizane u Drugom svjetskom ratu.
Na summit NATO saveza koji je najavljen za 11. i 12. srpnja u glavnom gradu Litve, Vilniusu trebali bi uz predsjednika Hrvatske, sudjelovati i ministri vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, te obrane Mario Banožić.

Zoran Milanović Zoran Milanović, predsjednik RH (Foto: DNEVNIK.hr)

Na novinarski upit što se promijenilo od prošle godine kada oni nisu htjeli sudjelovati, Milanović je odgovorio kako ne zna, navodeći da se Hrvatsku tamo neće pitati za donošenje važnih odluka.
"Znam iz protokola prošle godine nisu htjeli ići. Idu tamo na nekakvu večeru. Ali nit se njih išta pita, nit se mene išta pita, nit se Plenkovića išta pita", dodao je Milanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izjava nakon samita Scholz poziva Tursku da odobri članstvo Švedske u NATO-u: A što je s Ukrajinom?

Na novinarski upit o padu mađarskoga helikoptera Milanović je naveo kako se najvjerojatnije radi o ljudskoj greški. Potvrdio je kako je o tome incidentu razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i predsjednicom Katalinom Novák.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene