Ekipa ''Provjerenog'' večeras donosi neugodno iskustvo transrodne osobe u liječničkoj ordinaciji. Riječi koje mu je izgovorila liječnica je snimio.

Galerija


''Radi što hoćeš, uzimaj testosteron, dobivaj dlake, promijeni se kako hoćeš, ali pi*** ti nikada neće narasti. Kod mene u kirurgiji radi najpoznatiji čovjek na svijetu koji je promijenio spol, a ja sam zgrožena da čovjek to sebi može napraviti jer od toga nema ništa, nema osjetilnih tjelešaca, nema to smisla. Radite što hoćete, djeco, u sobi, što se mene tiče, kupite 50 igračaka, ali na tijelo da niste utjecali'', monolog je koji je slušala transrodna osoba na rutinskom pregledu ultrazvukom u jednoj zagrebačkoj privatnoj poliklinici.

Vezani članci Teta Ljilja uselila se u novu kuću (Foto: Provjereno) Živjela u trošnoj potleušici bez vode i kupaonice: Dobri ljudi pomogli teti Ljilji da dobije novi dom Provjereno o narkomanima koji su pred građanima ubrizgavaju drogu (Foto: Provjereno) Narkomani jedni drugima ubrizgavaju drogu pred očima građana: ''Kad sam vidio postupanje policije, shvatio sam da ne mogu ništa''

Na pregled je stigao u pratnji supruge i kada je doktorica počela govoriti, nisu ništa shvaćali. Za pregled u privatnoj poliklinici odlučio se misleći da će imati bolju i bržu uslugu, ali nije računao na to da će naići na liječnicu s predrasudama. Uopće ih nije ni nastojala prikriti.

U jednom trenutku tjerala ih je van iz ordinacije riječima: ''Izlazi, mrš, smradu, otpadu, sram vas bilo, srami se. Mrš.''

On je rođen u manjoj sredini nedaleko Zagreba, i to kao djevojčica, no već u ranoj mladosti osjećao se kao dječak. Dogodi se to u jednoj od otprilike 20 tisuća trudnoća. Navala hormona u fetusu poremeti spol i dijete se rodi kao djevojčica, a zapravo je dječak, odnosno tijelo raste u ženu, a osoba je zapravo muško. ''Od najranijeg djetinjstva neke su razlike bile očite te sam za sebe govorio da sam dječak, a ne djevojčica, iako to tad nisam znao objasniti niti mi je itko drugi znao objasniti, niti je bilo potrebe da mi objašnjava. Jednostavno sam bio sretno dijete, živio sam i bilo je sve u redu'', rekao je.

Ekipa Provjerenog kontaktirala je i s liječnicom, no ona nije htjela pred kameru. U telefonskom razgovoru samo je zanijekala neprimjereno ponašanje, iako su njezine riječi snimljene.

Cijelu priču o ovom slučaju pogledajte večeras u ''Provjerenom'' na Novoj TV.