Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROVJERENO DONOSI

Ostaju li djeca s poteškoćama bez terapije zbog nove odredbe grada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volontiranje i rad u udruzi prilika im je za normalan život, no u tome im prijeti jedna odredba, ona koja kaže da se prestaje s financiranjem udruga u kojima rade osuđivane osobe.

Roditelji djece s posebnim potrebama, ali i volonteri kažu - ugasit će jednu rijetko lijepu i pozitivnu priču.

''Upravo je to bio razlog zašto smo izabrali ovu udrugu, jer smatram da je to smisao cijelog našeg sustava, da se bivši ovisnici resocijaliziraju i da nauče neke vrijednosti'', pričaju roditelji.

A puno znači i volonterima, koji u radu s djecom i konjima imaju priliku za izlječenje.

''Doslovce sam bio, iskreno, blizu smrti. Tako da sam mogao birati put hoću li čekati da smrt dođe po mene ili ću se aktivirati pa ću se maknuti i jednog dana moći normalno živjeti'', rekao je jedan od volontera, koji je želio ostati anoniman, jer se mnogi ovisnici i nakon resocijalizacije boje osuda okoline.

Ovakav način rada podržava i struka, koja ističe kako bez socijalne uključivosti nema društva koje pruža jednake mogućnosti za sve svoje članove.

Pročitajte i ovo Provjereno: Obnova zagrebačke škole nakon potresa - 3 Priča o sporoj obnovi Birokracija ukrala zagrebačkim đacima pravo na školovanje: "To su djeca potresa. Taj potres nikako da ode od njih"

''Jako puno slučajeva znam gdje bi bivši ovisnici, da nisu imali podršku, možda bili već mrtvi, a sad su to ljudi koji imaju svoje karijere, svoje obitelji. Ne kažem da su svi uspješni, ali zar svi mi drugi koji nismo imali problem ovisnosti ili nečeg drugog, zar smo svi idealni?'' pita se struka.

Pročitajte i ovo Taksi službe - 3 Sustav za izbjegavanje poreza Taksiji voze sivom zonom? Stotine tvrtki u vlasništvu jedne obitelji, a računi za vožnju se ne izdaju: "Od prvog do 11. mjeseca nisam izdao niti jedan"

S obzirom na to da prema dokumentu koji je grad poslao udrugama sada stoji kako je potrebno priložiti potvrdu o nekažnjavanju, svi gube mogućnost rehabilitacije i volontiranja u udruzi. Kako se o svemu očitovala pravobraniteljica, pogledajte u večerašnjoj emisiji Provjereno u 23:15 na Novoj TV!

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene