Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba radnik hitne pomoći

Beneficirani radni staž koči birokracija? Dvadeset godina čeka se na izradu jednog elaborata

Nastavlja se borba djelatnika Hitne medicinske pomoći za beneficirani radni staž.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Maja Grba Bujević istaknula je da cijeli problem beneficiranog radnog staža leži u jednom elaboratu koji su sindikati, poslodavci ili županijski zavodi za hitnu medicinu propustili dati izraditi.

"Hitnjaci moju podršku imaju, imali su uvijek i imat će je", rekla je Grba Bujević.

Predstavnici inicijative Hitna 194 tvrde da će se potruditi da se sindikati organiziraju kako bi se izradio elaborat koji bi utvrdio da psihofizički trpe posljedice svog stresnog posla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Marić odgovarao na pitanja Ima li mahnitog kupovanja namirnica u hrvatskim trgovinama? "Jučer sam bio kratko u dućanu..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dovedena iz Turopolja Tragedija u Zagrebu: Preminula dvomjesečna beba koja je s teškim ozljedama dovedena na Rebro

Na pitanje je li ikome stalo do radnika Hitne pomoći ako se 20 godina čeka na jedan elaborat, Fran Stjepan Naranđa, predstavnik inicijative Hitna uživo, je odgovorio: "Bio je problem razrade dokumentacije i pravih razloga, kontakt s medicinom rada i psihijatrijska procjena, kako bi se to predalo određenim institucijama."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene