Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već 10 godina nema krivca

EKSKLUZIVNO Donosimo ispovijest svjedoka nesreće u kojoj su poginule Višnja (22) i Gordana (18)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već deset godina ovaj se slučaj pokušava pomesti pod tepih.

Višnja i Gordana Filipović poginule su u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Rijeka 2006. godine. Nesreću je skrivio vozač koji je vozio u suprotnom smjeru. 10 godina nakon njihove pogibije i pokušaja zataškavanja čitavog slučaja, Mustafa Etemaj, jedan od svjedoka nesreće, za Provjereno je odlučio javno progovoriti o svemu što zna. Tri je puta nakon nesreće, kaže, zvao kolege u policiju, ali su mu svaki put poklapali slušalicu. I sam je, kaže, istraživao slučaj te otkrio krivca za pogibiju sestara Filipović.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 9 donosi Provjereno Centar je majkama posvojenih dječaka prešutio stravičnu istinu, a onda ih dodatno šokirao: "Nisam vjerovala svojim ušima" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

'S kolegom iz postaje sam išao istražiti taj slučaj, spazio sam sliku sa terminala MUP-a i tu osobu koju sam ja vidio i koja 99 posto odgovara osobi Damiru Ježiću. Da su htjeli poduzeti 2006. bi se to otkrilo jer je bila registarska oznaka i doznali bi tko je bio počinitelj te prometne nezgode', kaže nam Mustafa.

Slučaj sada istražuje Ravnateljstvo policije. Obitelj Filipović rješenje čeka puno desetljeće, a jedino što godinama slušaju jest da je istraga i dalje u tijeku. Svjedoci im se i dalje javljaju, a o svemu je obaviješten i ministar unutarnjih poslova.

'Interesantno je da su to sve neki bivši djelatnici policije koji su ili mobingirani do mjere da su sami morali dati otkaz kao osoba koja mi se javila pismom, a zaprimila je dojavu o nesreći i poziv da se vozi u kontra smjeru na tom dijelu autoceste, koja zbog toga što je tražila da se istina kaže, doslovce kaže da je zbog toga pretrpjela toliki mobbing da je morala dati otkaz', rekao nam je Dragutin Filipović, otac poginulih sestara.

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 22:40.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene