Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovoga vikenda očekuje se velik protok vozila kroz naplatne postaje Lučko. Mnogi će blagdan Tjelovo spojiti s vikendom i otputovati put Jadrana. Stresnog nedjeljnog povratka i čekanja u gužvama, poručuju iz Uprave Autoceste Rijeka- Zagreb, ipak neće biti.


Nakon osam mjeseci, radovi na novim naplatnim kućicama u Lučkom, pri samom su kraju, a njihovim ozvaranjem, protočnost pri ulasku i izlasku s autoceste u Lučkom trebala bi se povećati i do pet puta.

Vezani članci Nesrećna na naplatnim kućicama Mraclin Stravične scene na autocesti: Autom potpuno demolirao kućicu HAC-a, poginuo djelatnik Slika nije dostupna Na autocesti A1 izgorio automobil kojim je na more putovala četveročlana obitelj

Radi se na ušminkavanju i provjeri elektronskog sustava ovih ovdje 10 novih izlaza u Demerju. Krajnja dva biti će za elektronsku naplatu cestarine, popularni ENC, no neće biti zaustavljanja kao što je to slučaj na drugim izlazima već će se prolaziti kroz njih s 40 kilometara na sat. Na ostalih 8 plaćat će se smart, ili bilo kojom bankovnom, debitnom ili kreditnom karticom.

'Cijena cestarine zasad se neće povećavati'

'Izvoditelji radova sada ne rade 16 sati dnevno nego 24 sata dnevno. I ja vjerujem uz jedno simbolično otvaranje uz nazočnost ministra i otvoriti već ovaj vikend. Ukoliko se to ne bi desilo iz nekih tehničkih ili administrativnih razloga pomak može biti maksimalno tjedan dana', kazao nam je Miro Škrgatić, član uprave za tehničke poslove ARZ-a.

Protok kroz naplatne kućice u Lučkom trebala bi biti više od 11.000 automobila u jednom satu. Tko ima samo gotovinu taj će morati produžiti dalje prema Lučkom. Sve bi trebalo proraditi već ovoga vikenda. Izvođači se nadaju da će već do nedjelje imati u džepu uporabnu dozvolu. 'Za sada se ne predviđa povečanje cijene, a posebno ne zbog izgradnje ovog objekta' istaknuo je Škrgatić.