Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljeni rezultati

Prosvjetna inspekcija u 118 škola: Razriješeno devet ravnatelja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Željko Jovanović predstavio je rezultate nadzora koje je Prosvjetna inspekcija provela u srednjim školama.

Prilikom Prosvjetne inspekcije u 118 škola, uočeno je 27 propusta i nepravilnosti prilikom upisa djece. Najčešće je riječ o upisu učenika koji nisu imali dovoljan broj bodova ili su se upisivali izvan rokova. Najviše nepravilnosti uočeno je u zagrebačkim srednjim školama. Ministarstvo je stoga predložilo da se 14 ravnatelja razriješi dužnosti, od čega je njih 9 već razriješeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rasprava o Pravilniku Jovanović: nema razloga za prosvjede učitelja Slika nije dostupna Ministar poručuje Jovanović: 'Ni jedna odluka neće biti na štetu učenika već u korist kvalitete obrazovnog procesa'

>> Jovanović: Predškolski odgoj će sufinancirati država s 20 kuna po djetetu

Rekao je da je ukupno izdano 15 obveznih prekršajnih naloga i predloženo 14 ravnatelja za razrješenje, najviše na području u ovlasti Službe prosvjetne inspekcije Zagreb (osam obveznih prekršajnih naloga i sedam razrješenja).

Ustvrdio je da se neke stvari ne mogu promijeniti, ali da će se za njegova mandata sigurno "uvesti red i zakon" u područja za koja je zadužen, te da je po preuzimanju dužnosti ministra u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) zatekao nered i kaos koji su doveli do svojevrsnoga modela "običajnoga prava" temeljem kojega su se, mimo propisa i zakona upisivali učenici, zapošljavali supružnici, učenici pekli torte za političare i djelatnike MZOS-a.

Jovanović je istaknuo da se djeci na kraju 8. razreda, kada prvi put u životu trebaju savladati prepreku na temelju svoga rada, uspjeha i znanja, time indirektno slala poruka - "Ne trebate preskočiti ljestvicu, možete se provući ispod nje!".

"Zajedno sa svojim suradnicima jasno sam pokazao da u ovom sazivu MZOS-a nije bitna rođačka, politička, prijateljska ili neka druga veza. Tko krši zakon, mora za to odgovarati!'', kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene