Tri najveće sindikalne središnjice, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Matica hrvatskih sindikata i Nezavisni hrvatski sindikati najavili su prosvjed 1. svibnja na praznik rada.


700 prosvjednika krenut će u 8 sati ujutro sa zagrebačkog Glavnog kolodvora "vlakom solidarnosti" na put prema Slavonskom Brodu gdje će se održati prosvjed. Sindikalisti poručuju da prosvjedom traže veće plaće i kvalitetnija radna mjesta, a putovanje vlakom na prosvjed nosi određenu simboliku.

Vezani članci Ilustracija prosvjeda u Chicagu (Foto: Wikipedia) Sve je počelo krvavim prosvjedima: Znate li zašto danas slavimo Praznik rada? Proslava 1. maja u Maksimiru (Foto: Pixell) "Graha i igara": Proslava 1. maja po gradovima - ako planirate biti vani, donosimo kakvo vas vrijeme očekuje

"Sjetimo se davnih godina, vlakom su građani Hrvatske selili u Slavoniju za boljim životom jer je Slavonija bila obećana zemlja. Danas vlakovima, autobusima i svim drugim prijevoznim sredstvima radnici, građani Hrvatske svih dobi, a pogotovo mladi ljudi sele iz Hrvatske, sele iz Slvonije, sele iz Dalmacije, sele iz Like i sele iz cijele Hrvatske", kaže Mladen Novosel, predsjednik SSSH.