Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolnica funkcionira

Proradili su informatički sustavi na Rebru: "Svi skupa malo lakše dišemo"

Iz KBC-a Zagreb su obavijestili da su informatički sustavi proradili u petak ujutro.

Informatički sustavi KBC-a Zagreb proradili su u petak ujutro nakon što su otklonjene posljedice jučerašnjeg hakerskog napada, izvijestili su iz bolnice.

Bolnički, laboratorijski i radiološki sustavi (BIS, LIS i RIS) ponovno su u funkciji, priopćio je KBC Zagreb. "Proradilo je praktički sve, bit će još sitnih problema koji će se riješiti tijekom jutra, ali bolnica funkcionira normalno i mislim da malo lakše dišemo svi skupa", rekao je pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Milivoj Novak u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog.

Pročitajte i ovo Arian nestanak u Njemačkoj Potvrđene najgore vijesti: Identificiran dječak čije je tijelo pronađeno na livadi

Poručio je da sigurnost bolesnika nije bila ugrožena. "Svi zahvati, kirurški zahvati koji su bili planirani za jučer, uredno su obavljeni, rekao je Novak, te dodao da će tako biti i danas.

Zbog hakerskog napada u KBC-u Zagreb jučer su bili primorani isključiti sustave, no iz bolnice su poručili da ta situacija neće ugroziti bolesnike, da se pregledi obavljaju sporije, ali i da će svi pacijenti biti primljeni.

Pročitajte i ovo Požar u BiH i duge cijevi na terenu Užas u susjedstvu: Tri tijela pronađena u kući, čule su se eksplozije prije požara

Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je izvijestilo da je policija po zaprimanju prijave o kibernetičkom napadu na informacijski sustav KBC-a Zagreb počela kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila sve okolnosti napada. Ističu da zbog tajnosti izvida nisu u mogućnosti otkriti više informacija.

Hakerski napad na KBC Zagreb izveden je dan nakon što su hakeri u srijedu popodne izveli napad na nekoliko internetskih stranica hrvatskih institucija, uključujući Ministarstvo financija, Poreznu upravu, HNB i Zagrebačku burzu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene