Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodno iznenađenje

FOTO Turiste šokiralo smeće na Pelješcu: 'Propala sam u zemlju od srama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada su je njezini gosti upozorili na smeće u prirodi, mještanka Kućišta na Pelješcu mislila je da je netko bacio vrećicu. Uskoro je i sama prošetala spornom rutom i neugodno se iznenadila.

Kada su mještanku Kućišta na Pelješcu švedski turisti koji su početkom šestog mjeseca odsjeli kod nje pitali zašto lokalci bacaju smeće po prirodi, mislila je da se radi o nekakvoj vrećici koju je bacio netko nesavjestan. Međutim, gosti su pričali o tonama smeća koje je razbacano po prirodi zbog čega je i sama odlučila prošetati rutom kojom su i oni šetali i 'propala u zemlju do srama što živi u takvom mjestu ' kada je naletjela na - smetlište.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Turisti Smještaji skoro popunjeni Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

Hoće li nas komunalni redari hvatati kod kanti i naplaćivati kazne?!

Isti dan se obratila ljudima bliskim lokalnoj upravi i Općini Orebić, međutim ispostavilo se, kaže čitateljica Dubrovačkog lista, da nitko od lokalnih autoriteta nema ovlasti, a čini se ni volje nešto poduzeti obzirom da se radi o smetlištu na privatnoj zemlji. Na prijavu, tvrdi, nije reagiralo ni Ministarstvo okoliša, a oko problema se nisu angažirali ni mještani iako neki imaju apartmane udaljene tek 40 metara od smetlišta.

Čitateljica naglašava da vlasti ništa ne poduzimaju iako kroz smetlište prolazi biciklistička staza i staza koja vodi na brdo Sv. Ilija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene