Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U masovnoj grobnici na Biokovu u Jankovom Docu danas su pronađeni posmrtni ostaci devetoro žrtava koje su ubile partizanske snage u Drugom svjetskom ratu, izjavio je večeras istražni sudac iz Splita Stanko Grbavac koji je bio angažiran pri pronalasku ovih posmrtnih ostataka.


Grbavac je objasnio kako je ovih devet žrtava dio od ukupno 80 žrtava koje su u veljači 1945. strijeljali pripadnici osmog partizanskog korpusa koji je bio smješten u Makarskoj. Za sada nema saznanja gdje su pokopane preostale žrtve iz ove skupine, dodao je Grbavac.

Vezani članci Slika nije dostupna Teško da će se ikad doznati što se točno dogodilo u zaseoku Pećica Slika nije dostupna 'Kad su išli na stratište bacali su slike i adrese'

Danas pronađena tijela smještena su na splitsku Patologiju radi DNK analize i utvrđivanja njihovog identiteta. Od živih članova obitelji i rodbine ove skupine ubijenih uzeti su uzorci krvi i kose kako se podaci dobijeni iz tih uzoraka usporedili s podacima iz posmrtnih ostataka pronađenih tijela radi utvrđivanja identiteta žrtava, rekao je Grbavac. Mediji su objavili kako su žrtve najverojatnije pripadnici domobranskih postrojba i zarobljeni civili.

(Hina)