Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kalmetina narudžba

Pogledajte nikad prikazani film 'Prometna renesansa Hrvatske' za koji je Fimi mediji plaćeno 612.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni lik u Prometnoj renesansi Hrvatske je doktor Sanader. U filmu se uopće ne navodi razdoblje od 2000. do 2004. godine.

Promotivni film Prometna renesansa Hrvatske je za Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture izradila Fimi media još 2007. godine, a nikad nigdje nije bio prikazan iako su građani Hrvatske za njega dali 612 tisuća kuna. Za promotivni film prije se samo sumnjalo da postoji, a danas se konačno i pojavio u javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Svjedoci: Fimi medija naručivala i plaćala robu za HDZ Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Barišić direktoru u Hrvatskim šumama rekao da je Fimi medija 'stranačka zaklada'

>> Imamo objašnjenje Konstruktora i IGH za skuplje kilometre autoceste!

Glavni lik u Prometnoj renesansi Hrvatske je doktor Sanader. U filmu se uopće ne navodi razdoblje od 2000. do 2004. godine, vrijeme Račanove vlade kada je pokrenuta gradnja autocesta, nego sve počinje od 2004. godine, kada HDZ dolazi na vlast. osim Sanadera, jedina osoba koja se pojavljuje u filmu jest Kalmeta, koji je i platio taj film.

U filmu koji je snimljen 2007. godine, navodi se da će u 2008. godini biti dovršene autoceste do Ploča, zatim od Sredanaca do Osijeka te od Zagreba preko Velike Gorice do Lekenika. I tu su pogriješili. Autocesta do Ploča danas nije dovršena, kao ni autocesta od Zagreba do velike Gorice. Autocesta Osijek - Đakovo otvorena je za promet tek 20009. godine.

Film Prometna renesansa Hrvatske izravna je poveznica bivšeg ministra Božidara Kalmete s inkriminiranom Fimi medijom, piše Večernji list. Nevenka Jurak u svom iskazu USKOK-u u vezi s tim filmom pak je ustvrdila da je Ministarstvo taj film platilo, ali nikad nije potpisan ugovor o tome. A kao vrijeme dogovora navela je 2008. godinu. No film je snimljen godinu dana prije i u njemu se 2008. spominje u kontekstu budućnosti.

'Nije to bilo za nekakav skup, to je bio dokument vremena, s mogućnošću da se on prikaže. Ali mi ga nismo prikazali tada, jer ja sam smatrao, da bi netko rekao: Evo, rade promidžbu za kampanju itd. 612 tisuća kuna nije sporno. Znam ja za filmove, koji su po dvije-tri minute, pa su koštali puno više', komentar je Kalmete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene