Obavijesti Video Pretražite Navigacija
More prepuno smeća

Proljetno čišćenje: Iz mora izvadili gume, tepihe, konzerve...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se često dičimo čistim morem, u našem podmorju osim riba, školjaka i algi ima i puno i smeća. Još naime, ima onih koji su u stanju zagaditi more otpadom iz svojih kuća! Dokazale su to današnje akcije ronilaca.

Danas je bio dobar ulov. Od guma za automobile do onih za kamione, ali i razno ostalo smeće pronašli su ronioci u podmorju Stobreča. 'Ima guma dosta, kozervi, željeza... U principu ima svega što ljudima ne treba više u kući', kazao je ronilac Ivan Zeman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nitko ne zna uzrok Zagađenje u Stobreču: Površinom mora pluta gorivo, smrad se širi uvalom Slika nije dostupna POGINULA 52-GODIŠNJAKINJA Tragedija na Krku: Utopila se dok je pokušavala iz uzburkanog mora spasiti unuka i supruga

Uoči sezone kupanja, organizirali su akciju čišćenja. Sudeći po onome što su izronili, ljudi kažu i dalje ne cijene more. 'Izronila sam sam boce, PET ambalažu, stari tepih, plastiku. Sve što je moguće skoro reciklirati', kazala je Vesna Regvat.

A da svake godine ima posla oko čišćenja podmorja, dokazuje već tradicionalna eko akcija na Krku. 200-tinjak ronilaca opet je imalo što izvući. 'Našli smo danas dijelove veš-mašine, frižidera i nekakve ostatke od štednjaka', kazao je ronilac Ivan Senjanović.

Osim domaćih ronilaca uključili su se i gosti iz susjednih zemalja. Kažu, situacija se ipak nešto poboljšala.

A dok se početak sezone lagano zahuktava, turisti su već okupirali splitsku Rivu i pretvorili je u pozornicu za argentinski tango. 'Mi smo svi na jednom kruzeru, grupa smo koja pleše argentinski tango. Ima nas iz Njemačke, Austrije, Švicarske i svi na brodu vježbamo argentinski tango', kazala je Nijemica Karin Gavora. 'To je doista ples pun strasti i ljubavi i kad jednom počnete, ne možete stati', dodala je Gudrun Ballmann.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene