Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosvjetna je inspekcija sankcionirala profesora Ivana Pačarića opomenom pred otkaz, a profesor je izjavio kako priznaje svoju odgovornost za ovaj nesretan slučaj.


Devetogodišnjeg Marina, učenika trećeg razreda Osnovne škole “Antunovac”, profesor tjelesne i zdravstvene kulture zaboravio je u Osijeku, javlja Glas Slavonije.

Vezani članci Prometna nesreća u Osijeku - 2 Prometna nezgoda u Osijeku: U sudaru sudjelovala četiri automobila Ilustracija Policija traži pomoć: U Osijeku autom naletio na pješaka na zebri i pobjegao, u tijeku potraga

U Gradskom vrtu u Osijeku održavala se sportska manifestacija “Erste plava liga”, a da bi djeca stigla ondje iz Antunovca su prevezena autobusom. Kada je sve bilo pri kraju, autobus i profesor otišli su u Antunovac, a 9-godišnjak je ostao sam.

'Sin se zadržao na mjestu gdje su se dijelile medalje. Primijetio je da nema njegovih prijatelja i otišao je do mjesta gdje je bio parkiran autobus, no nije ga više bilo. Krenuo je kući pješice južnom obilaznicom i već kada je prošao odlagalište otpada, naišao je moj prijatelj automobilom i prepoznao ga. Međutim, Marin nije htio ući u njegovo vozilo jer je u njemu bilo još ljudi. Tek kada mu se moj prijatelj obratio imenom, pristao je prići mu. Prijatelj me nazvao i pitao: “Što ti sin radi na obilaznici?” a ja sam bio šokiran', rekao je Zlatko Matijević, otac zaboravljenog 9-godišnjaka.

'Sin je došao kući sav crven, prašan, uplakan i dehidriran. Tek drugi-treći dan se smirio. Dragom Bogu hvala što mu se ništa nije dogodilo', kaže Marinova mama Marijana.

Grom ubio učitelja i šestoro učenika

Isti su dan roditelji otišli do škole, no s obzirom na to da radi samo u prvoj smjeni, nisu pronašli profesora. Drugi su dan otišli ravnatelju koji je bio šokiran kada je čuo što se dogodilo.

'Bio sam potpuno šokiran, a kada sam nazvao profesora Pačarića i rekao mu što je bilo, njemu je pozlilo. Roditelji su prijavili slučaj prosvjetnoj inspekciji, koja je bila u školi i utvrdila da što se tiče nas nije bilo nepravilnosti. Problem je nastao u tome što su pojedini roditelji spornog dana dolazili u Osijek po svoju djecu, a nitko ni od djece poslije nije primijetio da Marin nedostaje. To učitelja svakako ne opravdava jer ih je trebao prebrojiti na povratku, ali želio je najbolje djeci, da odu i zabave se jedan dan u Osijeku', kazao je Tomislav Buk, ravnatelj Osnovne škole “Antunovac”.

Prosvjetna je inspekcija sankcionirala profesora Ivana Pačarića opomenom pred otkaz, a profesor je izjavio kako priznaje svoju odgovornost za ovaj nesretan slučaj.

Ističe kako mu je, kada je čuo što se dogodilo, prvo kroz glavu prošlo kako se mali Marin osjećao i kako bi se on osjećao da je njemu netko zaboravio dijete. Stoga razumije ljutnju Marinovih roditelja. I on kaže da se podudarilo nekoliko nesretnih slučajnosti.

Indija: Učiteljica udarila učenika (6), on preminuo

'U Osijek smo išli velikim autobusom. Bilo je 63-oje djece i rekao sam im da dobro zapamte dijete pokraj sebe. Dok smo bili u Osijeku, nekoliko je roditelja odvelo svoju djecu, a kada smo se vraćali u Antunovac, po nas je došao manji autobus koji nije imao razglas. Četiri sam puta ponovio djeci da pogledaju jesu li svi na broju i činilo se sve u redu', dodaje s tugom profesor Pačarić. Ističe da će ga to što se dogodilo pratiti cijeli život.

'U mojim očima me nitko i ništa ne može opravdati od ovoga, a što će netko reći o svemu manje je bitno. Sto posto preuzimam odgovornost za ono što se dogodilo, ali krivnja nije samo moja. Radi se o tome da kada bismo imali dovoljno novca, naša seoska djeca ne bi ovisila o tome tko će ih nekamo prevesti, već bi kao i gradska djeca imala plaćen prijevoz', kaže profesor Pačarić.