Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne i rok predaje

Produljuje se rok za nadopunu zahtjeva za legalizaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremena za legalizaciju bespravnih objekata je sve manje, a gužve su u gradskim uredima sve veće. One najveće očekuju se posljednji dan, 30. lipnja. I zato mnogi gradovi najavljuju da će uredi taj dan raditi do ponoći, a već sada uvode produženo radno vrijeme, pa čak i rad vikendom.

Ministrica graditeljstva za sada nema namjeru produžiti rok za legalizaciju, ali za Dnevnik Nove TV otkriva - ostavit će se više vremena za prikupljanje dokumentacije onima koji predaju prazan zahtjev.

Potpis na zahtjev i Stipica je legalizaciju kuće pokrenula vikendom. 'S obzirom na nas zaposlene koji radimo do 16, 17 ili 18 sati, nemoguće je doći radnim danom. Ovo je odlično, nema gužve', kazala je.

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara planirajte kupovinu Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje Pušači marihuane pozdravili legalizaciju kanabisa u Njemačkoj - 1 Veliko slavlje FOTO Njemačka legalizirala kanabis: "Konačno se možemo pokazati. Ne trebamo se više skrivati"

I Josip je iskoristio rad zagrebačke pisarnice. Evo stvarno nema nikog i super je. Uspio sam sve obaviti, nešto mi malo fali. Arhitekt mi nije dostavio, ali uopće nije problem da se naknadno to dostavi. Znači, bitno je da zahtjev prođe', kazao je Josip.

>>
Mrak Taritaš: Riješeno samo 20 posto zahtjeva za legalizaciju

Uredi rade od 8 do 20 sati, a zadnji vikend će se raditi 24 sata. Slično će biti i u ostalim gradovima. Kako se primiče 1. srpnja i krajnji rok za predaju zahtjeva radno vrijeme gradskih ureda se produžuje. Najdalje su otišli u Petrinji gdje postoje mobilni timovi koji zahtjeve preuzimaju na terenu.'Možemo reći da radimo subotom i nedjeljom. Imamo tri pozicije koje su dislocirane od samog grada Petrinje', kazao je gradonačelnik Petrinje Darko Dumbović.

Oni koji predaju nepotpun zahtjev u ovom je trenutku gotovo nemoguće doći do geodeta i arhitekta u roku od 30 dana. Svjesni su toga i u ministarstvu graditeljstva. 'Mi ćemo dati preporuku uredima da taj zakonski rok bude 60 dana. Drugim riječima, tamo gdje ima puno ovih zahtjeva, oni koji zadnji predaju za očekivat je da prije kraja godine ne mogu doći na rješavanje', kazala je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

Zahtjevi će se obrađivati prema datumu zaprimanja, a ukupno ih se očekuje oko 300.000.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene