Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvijestio DORH

Užas kod Bjelovara: Prisiljavao muškarca da ga služi, maltretirao ga i držao u nehumanim uvjetima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pritvoren je muškarac koji je prisiljavao žrtvu na služenje i fizički rad u teškim uvjetima.

Određen je istražni zatvor 38-godišnjaku osumnjičenom da je na bjelovarskom području zlostavljao i prisiljavao na služenje i fizički rad muškarca kojem je građevinske poslove plaćao povremeno samo devet eura dnevno, a najčešće ništa.

Osumnjičenog terete da je od kolovoza do 24. siječnja počinio kazneno djelo prisilnog rada i zlostavljanja, koristeći teške životne i obiteljske prilike te sniženu intelektualnu sposobnost oštećenika koji je kod njega živio u prostoriji izvan obiteljske kuće, bez pristupa kupaonici.

Pročitajte i ovo Chinook helikopteri Rusija zaostaje Amerika nikad nije prodala više oružja: Među najvećim kupcima i jedna balkanska država

Pročitajte i ovo Turisti u Galeria dell'Accademia Burna reakcija "Jednom kada grad postane prostitutka, teško će ponovo postati djevica": Ravnateljica muzeja razbjesnila javnost, a imala je dobru namjeru

Oštećenik je došao živjeti kod osumnjičenog kako bi mu vratio dug, a osumnjičenik mu je lažno obećao dnevnicu od 40 eura za građevinske poslove, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Umjesto obećane dnevnice, oštećenik je tek povremeno primao samo deset eura dnevno, a najčešće ništa. Usto, osumnjičenik ga je fizički napadao, prijetio mu i omalovažavao ga kako bi nastavio raditi bez naknade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi rezultati Objavljena svjetska ljestvica korupcije, provjerite gdje se nalazi Hrvatska

Tužiteljstvo sumnja da je počinitelj povećavao iznos duga kako bi dulje radio za njega bez naknade pa je oštećenik zbog straha nastavio obavljati fizičke poslove.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odredio je istražni zatvor na prijedlog državnog odvjetnika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene