Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše tajnih dokumenata

Pristup informacijama: Teško je dobiti čak i točke dnevnog reda Vladinih sjednica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakon o pravu na pristup informacijama ključan je u borbi protiv korupcije, ali njegova provedba ne funkcionira, poručuju iz GONG-a.

Oni su i ove godine istražili odgovaraju li institucije na upite građana koji se odnose na njihov rad i poštuju li njihovo pravo na točnu informaciju i ažuran odgovor. Pokazalo se da je nešto manje od 50 posto građana dobilo odgovor na postavljeno pitanje, što je poboljšanje u odnosu na prošlu godinu. No, odgovori su često neadekvatni, a previše je dokumenata proglašeno tajnima.

Pročitajte i ovo Dino Goleš i Oriana Ivković Novokmet - 2 Za Dnevnik Nove TV Izvršna direktorica Gonga: ''Ako Milanović želi biti drugačiji, onda nema mjesta za hodanje po rubu Ustava'' GONG se oglasio o Milanovićevoj kandidaturi Pravna nesigurnost Gong poziva Ustavni sud da se što prije očituje: "HDZ-ovo zarobljavanje institucija ne bi trebalo rješavati udarom na politički sustav"

'GONG već godinama pokušava od Vlade RH dobiti samo dnevne redove zatvorenih sjednica, dakle ne i dokumente, međutim Vlada nam govori uporno da su to obimni materijali i da moramo navesti teme i točke dnevnog reda koje tražimo. Mislim, zato ih i tražimo jer ih ne znamo', rekao je Dragan Zelić iz GONG-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene