Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripremno ročište za suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel u petak nije održano na zagrebačkom Županijskom sudu, a novo je zakazano za 29. prosinca.


Ročište na kojem, među ostalim, treba odrediti datum početka suđenja nije održano jer na sud nije došla odvjetnica jedne optužene tvrtke, koju zajedno s bivšom županicom i petoricom njenih suokrivljenika Uskok tereti za korupciju.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija USKOK podigao optužnicu protiv liječnika: Za 3500 kuna mita pacijentima propisivao lijekove tvrtke drugookrivljenog Zgrada USKOK-a u Zagrebu - 2 Ilegalne migrante prevozili do granice: USKOK podigao optužnicu protiv Afganistanca i osmorice Hrvata

Odvjetnik Mate Matić novinarima je kazao da je ročište odgođeno jer jednoj "odvjetnici pravne osobe" nije dostavljen poziv pa ona "nije pristupila".

Opružnica protiv Lovrić Mrzel potvrđena je 12. studenoga. Uskok ju tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Lovrić Merzel, kao i njena obrana, u više su navrata isticala da je riječ o političkom progonu.

Uz tu bivšu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja lani u travnju provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, optuženi su i ostali akteri te korupcijske priče - poduzetnik Željko Žužić, predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.

I dok je Uskok uvjeren da protiv Lovrić Merzel ima 'čist slučaj' ona je tvrdi kako će na sudu dokazati da je sve radila po zakonu i u skladu sa svojim ovlastima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook