Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak nije službeno u utrci

Primorac: Znat ću do kraja rujna hoću li se kandidirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više kandidata za nasljednika Stjepana Mesića u predsjedničkoj fotelji na Pantovčaku. I dok su neki donijeli odluku i prekinuli nagađanja, dvojica potencijalnih kandidata nikako da se odluče. Dragan Primorac rekao je da razmišlja o tome, a Milan Bandić i dalje zavlači hrvatsku javnost.

'Moja vizija je uspješna i ponosna Hrvatska', piše na internetskim stranicama Dragana Primorca. Većina bi se složila da je to slogan za predsjedničku utrku. 'Pa ja mogu reći da ne poznajem ni jednog građana koji ne bi rekao da njegov vizija nije ponosna i u uspješna Hrvatska. Do konca rujna ja ću znati što mi je činiti', objasnio nam je Primorac. Ipak, već sada zna što bi prvo napravio da pobijedi u predsjedničkoj utrci. 'Teško je prejudicirati i govoriti o stvarima koje nisu tu, ali u svakom slučaju je jasno da Hrvatskoj treba vratiti dignitet da treba završiti sa 2. svjetskim ratom i okrenuti se budućnosti', rekao je Primorac na upit o tome što bi bila njegova prva odluka kao predsjednika države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mišljenje građana Istraživanje: Kojem kandidatu je sklon Mesić! Slika nije dostupna I dalje dvosmislen Bandić: Patim od klaustrofobije velikih prostora

Bandić - ni pametan, ni bedast

Bandić, koji je nepoznanica u jednadžbama kandidature za predsjednika države, opet je posjetio novog prijatelja Željka Keruma. Još uvijek ga more brige, kandidirati se za predsjednika države, ili ipak ne. 'Pitanja nema teških, ima samo teških odgovora', kratko je izjavio zagrebački gradonačelnik. Navodno je nakon presice, zajedno sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom, užem krugu ljudi priznao da će se kandidirati za predsjednika. Kasnije je to demantirao, jer navodno, još uvijek razmišlja.

>> Primorac objavio predsjedničku kandidaturu?

'Ja nisam Bog zna koliko pametan, još sam manje bedast i točno znam kad što u životu trebam napraviti, a tako će biti i u buduće. Sve do sad, dok sam radio, sam odlučivao na taj način i nisam griješio. Vjerujem, ako mi se nešto ne dogodi s pameću, da neću pogriješiti', rekao nam je Bandić. Konačne odluke Bandića i Primorca s nestrpljenjem čekaju u SDP-u i HDZ-u. Isticanje kandidatura i za jednog i za drugog znači isto, bit će kažnjeni izbacivanjem iz svojih stranaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene