Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećen proračun

Prihvaćena je policijska kaznena prijava: Ravnateljica Porezne uprave pod istragom Uskoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je prihvatio policijsku kaznenu prijavu protiv šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec te je na nju i vlasnika osječke tvrtke OLT Željka Biloša proširio istragu zbog zaustavljanja ovrhe nad tom tvrtkom.

Nakon što je USKOK proširio istragu na ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović-Smiljanec, oglasio se i premijer. Poručuje kako stoji uz ministra financija Slavka Linića koji je tijekom vikenda objavio opširnu kronologiju na stranicama ministarstva oko osječkog slučaja OLT kojemu država od 2007. nije naplatila porezni dug, a u kojoj se zaključuje kako ravnateljica porezne nije kriva, već je odgovornost prebacio na bivšu vlast. Istovremeno, odvjetnik osječke pročelnice porezne uprave optužio je Vladu da upravo takvom kronologijom radi pritisak na kazneni postupak.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Optužbe Zorana Milanovića: Netko je namjerno propuštao ovršiti predmete u korist države, a ti ljudi sad sjede s one strane Markova trga

Uskok je, kako prenose pojedini mediji, prihvatio policijsku kaznenu prijavu protiv šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec te je na nju i vlasnika osječke tvrtke OLT Željka Biloša proširio istragu zbog zaustavljanja ovrhe nad tom tvrtkom.

Pod istragom, koju je Uskok proširio, od ranije je bivša šefica porezne ispostave u Osijeku Ružica Kovačević, koja je navodno na traženje Čavlović Smiljanec stopirala naplatu poreznog duga OLT-u.

U Uskoku se nije mogla dobiti informacija o proširenju istrage. Glasnogovornik tog specijaliziranog odjela Državnog odvjetništva Vuk Đuričić izjavio je kratko da nema komentara.

Linić na pitanje je li mu Čavlović Smiljanec teret: 'Imam sto kila, nosim velike terete'

Ravnateljica Porezne uprave, koju je policija kazneno prijavila zbog trgovanja utjecajem, nedavno je opovrgnula povezanost s tim slučajem, istaknuvši da joj podmeću oni koji nisu radili svoj posao.

Stopiranjem ovrhe nad osječkom tvrtkom proračun je navodno oštećen za najmanje 11,8 milijuna kuna, dok je OLT-u omogućeno da nesmetano posluje preko svojih računa do predstečajne nagodbe u svibnju 2013.

Ministar financija Slavko Linić zaključio je da nije bilo odgovornosti Čavlović Smiljanec zbog propusta u Područnom uredu Osijek, te da može nastaviti obnašati dužnosti ravnateljice Porezne uprave i pomoćnice ministra. Premijer Zoran Milanović potvrdio je danas da je vidio očitovanje Slavka Linića o ravnateljici Porezne uprave te kazao kako je ono precizno i nema mu što dodati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene