Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bavi se sam sa sobom'

Prgomet: Vodstvo HDZ-a je krivo što je HDZ loša oporba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika HDZ-a Drago Prgomet optužio je danas vodstvo HDZ-a na čelu s Jadrankom Kosor da su krivi jer je ta stranka loša oporba.

'Vodstvo HDZ-a krivo je zbog toga što je HDZ loša oporba, jer umjesto svakodnevnih reakcija na poteze aktualne vlasti HDZ se bavi sam sobom', rekao je na konferenciji za novinare Prgomet. 'Jadranka Kosor je predsjednica, a najveća odgovornost leži na onome tko je opoziciji predsjednik', rekao je Prgomet dodavši kako je jasno definirano tko vodi HDZ i tko određuje političke smjernice rada HDZ-a.

Umjesto da HDZ upućuje kritike Vladi, izbacuje članove koji su kritični prema stranci, a umjesto prijedloga projekata usvajaju se odluke kojima se onemogućava svaki demokratski istup i brani korištenje prostora stranke za predstavljanje programa kandidata, rekao je Prgomet.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament Iz minute u minutu Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

>> 'Gospođa Kosor pretvorila se u imperatora HDZ-a'

Upitan o krivnji zamjenika predsjednice stranke Darka Milinovića za stanje u stranci, obzirom da je izjavio kako je za sklapanju koalicije sa Željkom Kerumom saznao dva sata prije tog čina, Prgomet je uzvratio da to na žalost samo govori o stanju unutar vodstva HDZ-a i potvrđuje potrebu odlaska aktualnog vodstva i dolaska novih ljudi na čelo stranke.

'Ja bih to nazvao sustavom neupravljanja'

Na pitanje vjeruje li da u HDZ-u postoji paralelni sustav upravljanja, Prgomet je rekao kako mu je to teško reći jer nije dio užeg vodstva. 'Ja bih to prije nazvao sustavom neupravljanja, a ne paralelnim sustavom upravljanja', poručio je. Osvrćući se na rad vlade Prgomet je rekao kako je na vlasti 'hoće-neće vlada' koja je nepripremljena, iako je u predizbornoj kampanji tvrdila suprotno.

>> Kosor: Sve su to nastojanja da me se eliminira iz stranke

'Sudeći po izjavama koje prenose mediji može se zaključiti kako imamo tri vlade - jedna ministra financija koja planira smanjenje broja radnika u državnoj službi, druga, ona premijerova, koja ne planira smanjenje toga broja i treća koja donosi Program Vlade prema kojem će vlada zaposliti više od 1.000 novih ljudi', rekao je Prgomet.

Milošević i Kujundžić pristali na javno sučeljavanje

Obećanja kako neće biti prodaje državnih poduzeća, dizanja PDV-a i otpuštanja radnika u javnom sektoru kao i ukidanja tri posto nameta na mirovine veće od 5.100 kuna nazvao je 'figom u džepu'. Imenovanje HNS-ovca Srećka Ferenčaka u NO JANAF-a dovoljno govori o nastavku bespoštedne borbe protiv korupcije, a još je gore bilo slušati način na koji se pravdao taj čin, rekao je Prgomet.

Poziv na javno sučeljavanje kandidata za predsjednika HDZ-a, koji je jučer uputio svim kandidatima, do sada su, po Prgometovim tvrdnjama, prihvatio Domagoj Milošević i Milan Kujundžić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene