Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Pretukao je bivši muž teolog: "Mlatio me ispred auta dok su djeca gledala. Njegova mama rekla je da i ja snosim dio krivice"

Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 4
Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 4 Provjereno
Aktualno Galerija Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 3 Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 5 Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 5 Foto: Provjereno Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 2 Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 1 Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno +1 Bivši muž istukao je pred djecom (Foto: Provjereno) - 4 Galerija 1/6 >>
Dok javnost još pamti stravične scene premlaćivanja djevojke u zadarskom kafiću, medijima je prošloga tjedna odjeknula informacija da je na zagrebačkoj Peščenici muškarac izudarao majku svoje djece utegom po glavi, nakon čega ju je ugurao u prtljažnik automobila.

Pretučena Mihaela za Provjereno je otkrila kako se sve to događalo ispred njezine zgrade, a cijeli napad vidjeli su njihovi sinovi stari tri i pol te godinu i pol dana. Reporteru Mati Barišiću ispričala je kako je sve trajalo tek nekoliko minuta, a nisu se ni svađali niti išta ružno rekli jedno drugome. Kaže da su se našli kako bi joj on vratio dječju robu koja je ostala kod njega, a u jednom ju je trenutku bivši suprug počeo udarati utegom.

Pročitajte i ovo Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?" Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla"

„Stariji sin uznemirio se i vrištao. Dok me mlatio vani ispred auta, djeca su to sve vidjela, a kasnije kad me mlatio u gepeku, samo su čuli moje vriskove“, nastavlja Mihaela, čiji je bivši muž ranije razmišljao o svećeničkom pozivu i tri je godine proveo u sjemeništu te završio teologiju.

Oštećenoj su u pomoć priskočili građani koji su vidjeli cijeli događaj, pa su zajednički osumnjičenog napadača odgurnuli od vozila i na taj način njoj omogućili da u tom trenutku pobjegne u zgradu. Nakon toga on se zajedno s djecom automobilom udaljio s mjesta događaja, a iste je noći uhićen na području Osječko-baranjske županije. Određen mu je pritvor, a osumnjičen je za pokušaj ubojstva i povredu djetetovih prava. Da bi stvar bila teža, ovo nije prvi put da je 39-godišnjaka prijavila bivša supruga.

Nasilniku koji je pretukao suprugu pred djecom određeno je mjesec dana istražnog zatvora i vodi se istraga za pokušaj ubojstva.

„Njegova mama rekla je da i ja snosim dio krivice za ovo što mi se dogodilo jer je on bio isprovociran mojim dosadašnjim postupcima, time što sam ga prijavljivala u socijalnu službu. Ja sam prijavila taj udarac iz 9. mjeseca i što me u 8. mjesecu bio pratio po kvartu“, nastavlja priču Mihaela i dodaje kako je policija povratno nije obavijestila ni o čemu.

Mihaela je prilikom napada zadobila višestruke prijelome lubanje, ima potpuno smrskanu šaku, ranu i podljev ispod oka te 13 rana za šivanje i zaostale komadiće metala u glavi. I dok se društvo pita zašto se svako malo događaju slučajevi iživljavanja nad ženama, činjenica da se nasilnici mogu braniti sa slobode – daje odgovor na to pitanje. Tko je napravio propust, što o cijelom slučaju kažu iz Ravnateljstva policije te imaju li žrtve teškog nasilja odgovarajuću zaštitu u Hrvatskoj, istražio je reporter Provjerenog Mato Barišić, a cijelu priču pogledajte večeras u 22:30 na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene