Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: S 280 km/h za vozačima koji prebrzo voze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protekla tri vikenda na hrvatskim je cestama zabilježena crna statistika, 27 poginulih u 25 nesreća. Ništa do sada nije zaustavilo divljanje vozača po cestama, no policija ne odustaje, pa su ovaj vikend na prometnice poslali 50 posto više policajaca, a presretačima i helikopterima pridružili su se i motociklisti u civilu.

Opremljeni uređajima za mjerenje brzine, na motorima koji jure više od 280 km/h, nijedan im prebrzi vozač neće moći pobjeći. S obzirom da su kazne visoke, upozorenje: oprezno po gasu.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Kod Karlovca Objavljeni strašni detalji nesreće na autocesti: Vozač ispao iz automobila i pao s vijadukta od 15 metara

Specijalne 'jurilice' na dva kotača odlično su opremljene, a posebni brzinomjeri mogu uloviti svako prekoračenje brzine. Kaznu od 1.000 kuna danas je prvi platio motorist iz Makedonije koji je vozio gotovo 200 km/h. 

MUP je odlučio 'odriješiti kesu' ne bi li stao na kraj crnoj prometnoj statistici. Policija je svoju akciju objavila na sva zvona kako bi unaprijed uplašila vozače koji kreću na put.

Statistika prometnih nesreća već nakon ovog vikenda pokazat će uspjeh policijske akcije, ali i napuniti proračun.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene